Lukas Ernandez (Foto: Reuters)
Lukas Ernandez (Foto: Reuters)

Lukas Ernandez završio Mundijal, Dešan ostaje sa jednim levim bekom!

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 04:52

Novi ozbiljan problem Francuze

Nema kraja problemima reprezentacije Francuske. Ubedljivu pobedu protiv Australije u prvom kolu grupne faze Mundijala u drugi plan bacila je vest koja je stigla posle utakmice: Lukas Ernandez pretrpeo je rupturu prednjeg ukršenog ligamenta desnog kolena i za njega je turnir završen!

Trajao je svega devet minuta... Defanzivac Bajerna srušio se posle driblinga Metjua Lekija kod vodećeg gola Australije i odmah pošto mu je medicinski tim ukazao pomoć napustio je igru, ustupivši mesto mlađem bratu Teu. Još po izlasku moglo se na njegovom licu videti da situacija nije obećavajuća, francuski mediji su nedugo nakon utakmice izašli sa informacijom da je povreda ozbiljnije prirode, a nakon detaljnih pregleda isto su potvrdili i iz tabora Trikolora.

Izabrane vesti

"Kao i čitavom timu, ekstremno mi je žao zbog Lukasa. Gubimo bitan deo tima. Lukas je ratnik i ne sumnjam da će uraditi sve da se vrati", rekao je selektor aktuelnog svetskog prvaka Didije Dešan.

Iskusni strateg sada će biti u velikom problemu, jer osim što mu je tim redukovan na 24 igrača, na poziciji levog beka ima samo jednu opciju - Tea Ernandeza. Istina, kvalitetnu, ali u slučaju nove povrede... I sada dobija na značaju Dešanova odluka da pri sastavljanju konačnog spiska ne pozove Ferlana Mendija ili pak na suprotnoj strani Žonatana Klausa, već da u odbranu svetskog trona krene sa samo jednim prirodnim bekom na desnoj, odnosno dvojicom na levoj strani gde sada takođe ostaje sa jednim rešenjem.

Pride, podsetimo da je kada se Karim Benzema dan uoči prvenstva povredio Dešan odlučio da ne iskoristi upražnjeno mesto i pozove još jednog igrača, a ne treba zaboraviti ni da je su zog povreda prethodno otpali još Presnel Kimpembe, Kristofer Enkunku, Engolo Kante i Pol Pogba...


tagovi

Katar2022Fudbalska reprezentacija FrancuskeLukas Ernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara