Randal Kolo Muani (©Reuters)
Randal Kolo Muani (©Reuters)

Nije kome je rečeno, nego kome suđeno je

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 22:37

Randal Kolo Muani je u polufinalu sa Marokom postigao prvenac u dresu Francuske, a na prvom spisku Didijea Dešana za Mundijal nije ga ni bilo

Kako je vreme odmicalo Maroko je sve više i više pritiskao, stezao obruč i svakim novim napadom sve bliži bio izjednačenju. A onda se pojavio Randal Kolo Muani, podmetnuo nogu i utabao Frnancuskoj put ka finalu Svetskog prvenstva. Pravo niotkuda, tek što je ušao u igru, nacrtao se napadač Ajtranhta pred golom afričke selekcije i nokautirao je svojim prvim golom u dresu Trikolora, prvim kontaktom sa loptom na utakmici, 44 sekunde pošto je ušao u igru.

Pogodak Kolo Muanija trenutak je da se prisetimo one izjave selektora Srbije Dragana Stojkovića da "nije kome je rečeno, već kome je suđeno". Jer, kada je Didije Dešan sastavljao listu od 25 igrača, Kolo Muani mu nije ni bio u planovima. Karim Benzema i Kristofer Nkunku bili su sigurni putnici, a kao treći centralni napadač "uleteo je" Olivije Žiru.

Izabrane vesti

Međutim, na poslednjem treningu francuske reprezentacije pred polazak u Katar, Nkunku se povredio i Dešan je odlučio da pozove upravo Kolo Muanija, momka koji je samo dva meseca ranije debitovao za seniorski tim šampiona sveta. Ipak, briljantne partije u dresu Ajntrahta navele su Dešana da mu ukaže poverenje.

Prvo pozivom, potom u utakmici bez većeg rezultatskog značaja u grupnoj fazi protiv Tunisa, na kraju i večeras u 79. minutu utakmice sa Marokom na kojoj je postao prvi fudbaler u istoriji reprezentacije Francuske koji je kao rezervista postigao gol u nokaut fazi Mundijala. Pride i rezervista strelac trećeg najbržeg u istoriji Svetskih prvenstava, odmah iza Urugvajca Ričarda Morales (2002. godine protiv Senegala, 16 sekundi) i Danca Ebea Sanda (1998. godine protiv Nigerije).


tagovi

Katar2022Randal Kolo Muani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara