(©Reuters)
(©Reuters)

A sada na Pariz

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.05.22. | 08:51

Đoković kao prvi reket sveta ide da brani titulu

Pre samo mesec dana malo ko je davao ikakve šanse Novaku Đokoviću da bude konkurent za titulu na Rolan Garosu.

Listom se ocenjivalo da će se Rafael Nadal prošetati kroz njegovo omiljeno igralište i da će steći dva grend slema razlike u konačnom zbiru ispred srpskog asa. Ali, kao što se na terenu tokom meča odjednom, naizgled neprimetno, sve okrene za 180 stepeni, tako se posle mastersa u Madridu i pogotovo Rimu slika pred put u Pariz totalno promenila.

Izabrane vesti

Novak Đoković je za mesec dana tako zategao formu da se na jednom od najvećih turnira sveta, mastersu u Rimu, prošetao do titule bez izgubljenog seta! Kakav teniski monstrum...

Kao što smo jednom pisali, mentalna snaga najboljeg tenisera sveta bi mogla jednog dana da bude predmet na fakultetima, jer takvih psiholoških gromada kao što je Đoković nije bilo mnogo u svetu sporta.

Posle Novakovog trijumfa u Rimu prave se korekcije svih prognoza za Rolan Garos, na koji prvi reket sveta dolazi kao prvi nosilac. Da, bio mu je i taj status ugrožen pred masters u Večnom gradu, morao je da dođe do polufinala na turniru, a srpski as nije samo došao do tog cilja, nego je protutnjao kao brzi voz kroz celo takmičenje.

Na Otvoreno prvenstvo Francuske Đoković ide kao prvi teniser sveta sa danas započetom 370. nedeljom na tronu. I ima osigurane još dva, šta god da uradi u Parizu, gde će braniti krunu i 2.000 bodova.

Kao drugi nosilac u Pariz stiže Danil Medvedev, a sigurno je da će se svi teniseri ovog sveta koji će igrati na Rolan Garosu moliti da zapadnu u njegov deo kostura. Jer bi im se time povećale šanse da dođu do završnice, iz dva razloga: Rus se ove nedelje vraća na teren posle bolovanja i igraće u Ženevi, a pored toga, ima očajne rezultate na Rolan Garosu, prošle godine je došao do četvrtfinala i to mu je jedini put u karijeri da je stigao dalje od prvog kola!

Na novoj ATP listi, danas objavljenoj, Aleksander Zverev je treći igrač sveta, dok se na četvrtu poziciju popeo Stefanos Cicipas, rotiravši se sa Rafaelom Nadalom.

Iako se španska štampa ponovo uključila u „panik mod“ i tvrdi da je neizvesno da li će Nadal, zbog povrede, igrati u Parizu, jasno je da je to poslednja stvar koju bi as sa Majorke sebi dopustio. Ipak, pošto je pao na peto mesto ATP liste, to znači da bi, ako ih žreb spoji u isti deo kostura, Rafa mogao da se nameri na Novaka ili Medvedeva već u četvrtfinalu.

A, u četvrtfinalu potencijalni rival dvojici prvih nosilaca biće i Karlos Alkaraz, ovogodišnja senzacija iz Španije, koji je došao do šestog mesta na ATP listi. Na sedmom mestu je Andrej Rubljov, a skok je ostvario Kasper Rud, koji je plasmanom u polufinale Rima došao do osmog mesta.

Top10 zatvaraju Feliks Ože-Alijasim i Mateo Beretini.

Žreb za Rolan Garos održaće se u četvrtak u 18.45 časova.


tagovi

Novak ĐokovićATP listaRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara