Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

A, sada spektakl: Đoković pregazio Švarcmana i poslao Nadalu pozivnicu za bal na pariskoj šljaci

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 15:46

Argentinac samo u pola drugog seta ravnopravan sa Novakom – 3:0

Sto za najveći teniski klasik u istoriji je postavljen, Novak Đoković je zauzeo svoje mesto, čeka se da stigne još Rafael Nadal. Sportska tragedija je jedino što, ako se sretnu, neće se direktno boriti za trofej, kako dolikuje dvojici najvećih tenisera u istoriji, već u četvrtinalu.

Ali, polako... Novak Đoković je svoj deo posla završio. Lakše nego što se očekivalo je pregazio Dijega Švarcmana i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa – 3:0 (6:1, 6:3, 6:3). Ostaje da Rafael Nadal odigra protiv Feliksa Ožea-Alijasima, pa onda da se ceo svet sporta sprema za gladijatorsku borbu ili teniski ples, kako ko vidi, na pariškoj šljaci. Osim ako mladi Kanađanin, novi pulen Tonija Nadala, ne kaže da je došlo njegovo vreme.

Izabrane vesti

Činjenica je da je Đoković dobio sve dosadašnje mečeve sa Švarcmanom i da tri godine od njega nije izgubio ni set, ali opet se verovalo da će borba danas potrajati, jer je Argentincu šljaka omiljena podloga, na njoj ima najbolje rezultate, stigao je pre dve godine i do polufinala Rolan Garosa. Uzalud...

Kada je Đoković u top formi, a tako izgleda od početka turnira u Rimu do danas, malo ko može da se nosi s njim. Igrači Švarcmanovog ranga – nikako. I dalje deluje zapanjujuće posle kakve i kolike pauze i kako je izgledao kada se vratio na teren, Novak igra u poslednje dve nedelje. Ima šampionsku igru u rukama. Ima i tri pakleno teška stepenika do vrha, do odbrane titule u Gradu svetlosti.

Prvi set je bio prava teniska „viktorija“, u kojoj je Dijego Švarcman bio kao statista, koji pokušava nekako samo da vrati loptu preko mreže. Surovo je Đoković odradio prvi deo meča, za 36 minuta je došao do 6:1.

Jedinu „džombu“ u letu ka četvrtfinalu Novak je imao u prvom delu drugog seta. Doživeo je pad u igri, Švarcman je napravio brejk, poveo 3:0, ponadao se... Ponadala se i publika, željna da gleda Đokovića malo duže na terenu od tri nimalo uzbudljiva seta. Želju im ni danas nije ispunio. Ponovo je srpski as uključio turbo pogon i fantastičnom serijom od šest vezanih gemova napravio totalni preokret – 6:3.

Argentinac je zaslužio čestitke što nije klonuo duhom posle takvog debakla, nastavio je da se bori, držao se do sredine trećeg seta, ali brejk koj je Đoković napravio za vođstvo od 4:2 bio je suštinski i tačka na meč.

Najbolji teniser sveta je stigao među osam najboljih na Rolan Garosu i to bez izgubljenog seta. Osmi meč zaredom. Ni da se oznoji. Svežinu i snagu je sačuvao za najteži deo uspona do vrha.


tagovi

Novak ĐokovićRolan GarosDijego Švarcman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara