Aleksandar Vučić (©AFP)
Aleksandar Vučić (©AFP)

Aleksandar Vučić: Političko iživljavanje nad Novakom, tražio je od nas da ne bude u zloglasnom hotelu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 12:12

Vrh srpske političke scene se uključio u rešavanje problema na Australijan Openu

Australijski državni vrh se obrukao, srpski pokušava da ispravi situaciju. Nije lako. Novak Đoković je u Australiji uzet kao žrtveno jagnje, sve kako bi tamošnje vlasti bar donekle umirile građane zbog očajnih poteza tokom pandemije korona virusa. Najboljem teniseru sveta – zvanično zbog pogrešne vize, bez koje inače ne bi smeo ni u avion - nije dozvoljeno da uđe u Australiju, već je zaključan u imigracionom pritvoru dok sud ne odluči šta dalje.

I čini se da tu Srbija ništa ne može da učini. Predsednik zemlje Aleksandar Vučić kaže da će Vlada zato barem pokušati da Novaka izvuče iz hotela Park u Karltonu u kome deli prostor s azilantima.

Izabrane vesti

Sinoć sam prvi put razgovarao sa Novakom, jutros smo se ponovo čuli. Ana Brnabić upravo poziva da zamoli za jednu stvar. Da se Novaku dozvoli da ne bude u zloglasnom hotelu, u pravom smislu te reči, već da bude u kući koju je iznajmio. Novak je tražio to od svoje države, naša obaveza je da štitimo naše građane“, rekao je Vučić.

Međutim, da ga oslobodi iz pritvora – to Srbija ne može.

Sve što možemo da preduzmemo, naše ministarstvo spoljnih poslova će preduzeti. Ono što nije fer jeste da se vodi politička hajka protiv Novaka. Besmisleni su. Kako bih vam rekao, svakome je jasno o čemu se radi ovde i ja se ne plašim da izgovorim istinu. Razgovarao sam sa ocem Novaka Đokovića više puta. Plašim se da će ta vrsta političkog iživljavanja nad Novakom da se nastavi“, završio je Vučić.



tagovi

Aleksandar VučićNovak ĐokovićAustralijan openAustralijen open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara