Aleksandra Krunić (©Reuters)
Aleksandra Krunić (©Reuters)

Aleksandru Krunić pobeda deli od glavnog žreba Rolan Garosa

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.05.22. | 15:06

Preskočena i druga prepreka

U predvorju Rolan Garosa nalazi se Aleksandra Krunić, jedna pobeda deli je od plasmana u glavni žreb. Srpska teniserka je posle preokreta savladala Grejs Min i plasirala se u treće kolo kvalifikacija – 2:1 (3:6, 7:5, 7:5).

Aleksandra Krunić je pre Amerikanke eliminisala Gabrijelu Li, a protivnica u trećem kolu biće joj mađarska teniserka Reka Luka Žani. Nepuna dva i po sata bila su potrebna Aleksandri da ostvari drugu pobedu u Gradu svetlosti, dosta je oscilirala tokom meča, ali i uspela da u trećem međusobnom duelu sa Grejs Min izađe kao pobednica.

Izabrane vesti

Loše je otvorila meč srpska teniserka, prva je Min napravila brejk, ali ga nije materijalizovala. Uspela je Aleksandra Krunić da se vrati, ne i da osigra na visokom nivou ostatak prvog seta. Ključan je bio šesti gem u kom je Amerikanka ponovo oduzela servis rivalki i nije joj dopustila da se vrati.

Poljuljalo je to Aleksandru Krunić, izgubila je prva tri gema u narednom – pretrpela dva brejka – ali Amerikanka nije zadržala fokus. Častile su jedna drugu, a izdašnija je bila Grejs Min. Počela je da puca po šavovima u završnici drugog seta, donosila je pogrešne odluke i pomogla Srpkinji da uvede meč u treći set.

Nastavila je srpska teniserka da igra toplo-hladno, smenjivali su se periodi dobre i loše igre, pri rezultatu 5:5 suočila se sa brejk loptom i uspela je da sačuva servis, a u sledećem i da uhvati na krivoj nozi Grejs Min. Napravila je zbirno osmi brejk na meču i ušla u poslednje kolo kvalifikacija za Rolan Garos.



tagovi

Aleksandra KrunićRolan GarosWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara