(©AFP)
(©AFP)

Alkaras krenuo u Pekingu u lov na Đokovića

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.09.23. | 15:17

Španac dobio meč prvog kola protiv Hanfmana – 2:0

Na današnjoj ATP listi između Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa je velikih 3.260 bodova i to deluje za Španca teško dostižno. Ali, kako je Novak rešio da ne igra sve do mastersa u Parizu, ukazuje se šansa Alkarasu da makar drastično smanji zaostatak za Srbinom u borbi za prvo mesto na kraju godine.

Odlučio je Alkaras da maltene sve što može do kraja sezone, samo da bi se vratio na tron. Prvi korak ka tom cilju napravio je danas u Pekingu, gde je krenuo turnir iz kategorije 500, a Španac je uspešno preskočio prvu prepreku.

Izabrane vesti

Glatko nije bilo, ali je Alkaras savladao Janika Hanfmana u dva seta – 6:4, 6:3.

Drugi reket sveta nije igrao od US opena, gde je ispao u polufinalu i videlo se na terenu da je malo „zarđao“. U prvom setu viđena je prava revija brejkova, bilo je ih pet, a jedan više napravio je Alkaras, što mu je bilo dovoljno da osvoji taj deo meča.

U drugom setu Španac je u trećem gemu oduzeo servis Hanfmanu i to je opet bila dovoljna prednost da privede borbu kraju.

Alkaras će u drugom kolu turnira u Pekingu igrati protiv Lorenca Musetija, koji je u prvoj rundi savladao Karena Hačanova sa 2:1 u setovima.


tagovi

Karlos AlkarasATP Peking

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara