(©Reuters)
(©Reuters)

Alkaras nije iskoristio Novakovo odsustvo, kreće žestoka borba za čelo ATP liste

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 13:27

Španac brani 2.180 bodova na naredna dva turnira, a Đoković – nijedan

Što bi u „Balkanskom špijunu“ rekao Bata Stojković: „Hoće centrala jednom da pogreši, ali neće sto puta“. Dobro, u ovom slučaju nije baš sto puta, ali pobeda Tomija Pola nad Karlosom Alkarasom svakako nije ni slučajnost, niti „greška“.

Prošle godine na istom turniru, samo što se tada igrao u Montrealu, a sada u Torontu, Amerikanac je izbacio Karlosa Alkarasa. Tada je to bilo u drugom kolu, sada u četvrtfinalu. I koliko god momčić iz Mursije, trenutno prvi na svetu, izgledao kao Supermen u prethodna dva meseca, eto našao se neki „penicilin“ ili bolje rečeno „kriptonit“ i za njega.

Izabrane vesti

Polova pobeda dobro je sada zakuvala trku za prvo mesto na ATP listi, jer Alkaras nije uspeo da iskoristi izostanak Novaka Đokovića da uveća razliku. Razlika između njih dvojice na današnji dan, posle eliminacije španskog asa iz Toronta, iznosi tačno 600 bodova.

S tim što će se ta razlika dodatno smanjiti za 180 bodova koliko će Alkaras braniti u Sinsinatiju. A, tamo dolazi i Đoković. Doduše, žreb ga nije pomilovao, dobio je srpski as „kosku do koske“ od drugog kola pa do kraja turnira. Jasno je, ipak, da neće Novak igrati da po svaku cenu osvoji trofej na ovom američkom mastersu, pogotovo što nije igrao od Vimbldona, već će mu on pre svega poslužiti kao priprema za poslednji grend slem u sezoni – US open.

A, tamo će se voditi žestoka borba za poziciju broj jedan. Jer, Alkaras će u Njujorku braniti titulu i 2.000 bodova, dok Đoković neće braniti ni bod, pošto nije ni igrao prošle godine. Tada je još na snazi bila zabrana ulaska u SAD nevakcinisanima protiv kovida.

Mnogo toga će u Njujorku biti na talonu za srpskog asa: još jedna grend slema titula, koju na tom turniru nije osvojio još od 2018. godine, prilika da se revanšira Alkarasu za poraz u finalu Vimbldona, ali i što ide u koferu zajedno s tim, prilika da se vrati na prvo mesto ATP liste i produži dominaciju u tom segmentu na preko 400 nedelja. A, ujedno bi otvorio sebi put Đoković da sezonu, godinu završi još jednom kao najbolji na svetu.

Motiva je do neba, svet sa nestrpljenjem čeka novi sudar dvojice najboljih na svetu. Možda prva runda bude već u Sinsinatiju.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara