(©Reuters)
(©Reuters)

Alkaras odustao od Bazela, šanse za prvo mesto sve manje

Vreme čitanja: 1min | sre. 18.10.23. | 20:03

Španac neće braniti 180 bodova od prošle godine

Veliku želju ima Karlos Alkaras da godinu završi kao prvi na svetu, tu nameru nikada nije krio, ali kako se finiš bliži šanse da to ostvari sve su mu manje.

Posle razočaravajućih rezultata na azijskoj turneji, Alkaras je danas obavestio organizatore da odustaje od nastupa na turniru u Bazelu. U pitanju su dve povrede koje mladi Španac ima, zbog kojih mu je potreban odmor da bi bio spreman za masters u Parizu i završni masters u Torinu. Po informacijama lekara Karlos ima upalu stopala i problem sa mišićima gluteusa.

Izabrane vesti

To znači da Alkaras neće braniti polufinale iz Bazela iz prošle sezone, odnosno, da će ostati bez 180 bodova na ATP listi. On sada na listi ima 2.240 bodova manje od Đokovića.

Novak ima da brani mnogo više bodova u finišu sezone, jer je prošle godine igrao u finalu mastersa u Parizu i osvojio titulu na završnom mastersu, ali i dalje i pored toga ima opipljivu bodovnu prednosti i moraće Đoković baš loše da prođe, a da Alkaras zablista pa da dođe do promene na teniskom tronu na kraju 2023. godine.


tagovi

Karlos AlkarasNovak ĐokovićATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara