(© Reuters)
(© Reuters)

Alkaras: Đoković je ogledalo u kome sam tražio sebe! Na meč lopti sam se setio da je Federer propustio dve

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 23:19

„Osećao sam kao da igram protiv nekog od 26 godina“, hvali Španac Novakovu drugu mladost

Potvrdu da je najbolji mladi teniser sveta Karlos Alkaras je dobio u meču u kome je savladao najboljeg svih vremena. Nije lako dobiti Novaka Đokovića na Vimbldonu, još je teže preokrenuti protiv vlasnika 23 grend slem titule, što podvig Španca čini većim, jer se digao posle zaostatak u početnoj deonici i upornom igrom, sa dosta rizika, osvojio prestižni turnir.

Mnogima bi zaklecala kolena u situaciji kad je pobeda na vidiku, čak i momak iz Murisije priznaje da je pomalo strahovao pred završni poen.

Izabrane vesti

Tad mi na prošlo kroz glavu da je Rodžer Federer imao dve meč lopte protiv Novaka, vodio 40:15 i izgubio“, setio se Alkaras epskog susreta iz 2019. u kome je Novak pobedao sa litice, nadmudrio Švajcarca, ali je ovoga puta morao da čestita boljem.

Pobeda Alkarasa znači da Španac ostaje prvi u poretku tenisera na ATP listi.

„Još ne mogu da verujem šta sam uradio. Ostavio sam san za nekog ko ima 20 godina. Osećao bih se ponosno i da sam izgubio. Posle gubitka prvog seta jedino sam razmišljao kako da se popravim. Igranje na Centralnom terenu Vimbldona je neverovatno. I na tu činjenicu sam ponosan. Uložio sam sve od sebe, zajedno sa timom, da doživim ovo iskustvo. Verovao sam u sebe tokom celog turnira. Sve vreme sam bio ubeđen da mogu da podignem pehar. Nisam očekivao da ću to učiniti sa 20 godina, što me dodatno ispunjava“.

Pre ovog turnira, Karlitos je jedini grend slem osvojio na Ju Es openu, kad je u finalu dobio Kaspera Ruda. Ovoga puta s druge strane mreže bio je Nole, što je samo po sebi delikatniji zadatak, pogotovo kad se zna da je značajno napredovao na travi, gde se ranije redovno mučio.

Zaljubljen sam u travu. Neverovatno. U kratkom periodu sam odigrao nekoliko kvalitetnih turnira na toj podlozi. Bio sam veoma brz na njoj i zahvalan saradnicima što su me spremili za ovo iskušenje“.

Kako dolikuje sportisi lepih manira, Karlos je biranim rečima govorio o Đokoviću.

„Svako može da bude razočaran posle poraza u finalu. Novak me je dosta inspirisao. Gledao sam ga kako igra, pobeđivao je na turnirima od mog rođenja. Kao što je rekao, 36 je novih 26. To je ono što sam osećao, da igram protiv nekog 26. Đoković je neverovatan igrač i ogledao u kome sam tražio sebe“, dodao je Alkaras.

 


tagovi

Novak ĐokovićATPVimbldonVimbldon 2023Karlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara