(©Reuters)
(©Reuters)

Alkaras pomogao Đokoviću da ostane bar još dve nedelje na tronu

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.04.23. | 16:11

Novak sigurno lider do 17. aprila

Novi ponedeljak doneće novu promenu na vrhu teniskog karavana. Karlos Alkaras nije uspeo da odbrani titulu na mastersu u Majamiju, izgubio je u polufinalu od Janika Sinera, čime je automatski pogurao Novaka Đokovića ponovo na tron.

Ne samo da će srpski as biti u ponedeljak ponovo teniski broj jedan, nego mu je Alkaras omogućio da doda još dve nedelje na prvom mestu. Time će se svetski rekord koji drži Novak Đoković uvećati na najmanje 382 nedelje. Da li će biti i posle toga, zavisiće od ishoda turnira u Monte Karlu.

Izabrane vesti

Naime, razlika u ponedeljak će biti 380 bodova u Novakovu korist. Razmak koji može u Monaku da se prestigne, ali i – ne mora. I Đoković i Alkaras su pre godinu dana ispali u drugom kolu, pa će braniti svega 45 bodova. Špancu da bi se vratio na tron biće potrebno da osvoji titulu ili makar da dođe do finala, pod uslovom da Novak ne prođe dalje od četvrtfinala.

Činjenica je da srpski as nije igrao na američkoj turneji i možda će neko pomisliti da je zbog toga malo „zarđao“, međutim, dešavalo se i prošle godine da Đoković ne igra u delu sezone, pa da na povratku na teren naniže seriju pobeda i trofeja. 


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara