(©AFP)
(©AFP)

Ameri omiljena Novakova hrana na US openu: Fric deklasiran, Đokovića čeka još jedan domaćin u polufinalu

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.09.23. | 22:26

Srpski as ima sada 12-0 protiv Jenkija u Njujorku – 3:0

Koja je Novakova omiljena „hrana“ na US openu? Amerikanci! Kada god ih sretne, spakuje im torbe i pošalje ih kući. Do večeras to je uradio 11 puta, a nijednom od njih nije izgubio. Tejlor Fric je sada recka broj 12.

Đoković je (ponovo) u polufinalu US opena. Još dva koraka dele ga od trona. Fric nije imao ni mrvu šanse večeras, pogotovo što nije mogao u dva seta da odbrani servis od najboljeg riternera svih vremena. Očekivala se velika borba, naravno da je Novak bio favorit, ali domaći teniser nije bio ni blizu osvajanja makar jednog seta – 3:0 (6:1, 6:4, 6:4).

Izabrane vesti

Mada, sve kada se uzme u obzir, možda je bilo previše očekivati od Frica da dobro preznoji Đokovića. Prosto, ovo im je bio osmi okršaj, svih sedam prethodnih dobio je srpski as. Jedini put kada je Amerikanac uspeo da osvoji set, tačnije dva, bilo je na Australijan openu 2021. godine, kada je Novaku usred meča, kod vođstva 2:0, pukao mišić trbušnog zida. Pa ni tada Tejlor nije uspeo da pobedi. Jasno je da je posle toga pao u fazu očaja i da već u svlačionici ima set zaostatka protiv Đokovića.

Što je najzanimljivije, iako se po rezultatu ne bi reklo, Novak nije pružio neku vrhunsku partiju. Da ne preteramo, ali bio je negde na 60 odsto svojih mogućnosti. Pogotovo u prvom setu (6:1!) nije mogao da uhvati pravi ritam, mučio se sa servisom, napravio je četiri duple servis greške... Ali, Fric je prosto paralisan kada vidi najvećeg svih vremena sa druge strane mreže i nije mogao da se sastavi. Čovek koji je na turniru do ovog duela izgubio samo jedan svoj servis gem, protiv Đokovića je izgubio prva tri!

A, kada je prvi set spakovao u džep, Novak je nastavio da u mirnom maniru „vozi“ ka polufinalu. Napravio je brejk za 2:1, imao problem da ga potvrdi potom, jer je Fric došao do četiri brejk šanse, nije ih iskoristio i to je bilo sve od njega u drugom setu. Đoković mu nije pružio do kraja nijednu takvu novu priliku – 6:4.

Meč je rešen sredinom trećeg seta. Fric je imao dve vezane brejk lopte na 3:2 koje nije iskoristio, da bi mu Đoković u narednom gemu pokazao kako se to radi. Ali, onda je zatajio ponovo servis srpskom teniseru, izbacila ga je iz takta malo i publika, pa je Amerikanac ribrejkom uspeo da se vrati u set. Za kratko. Jer je Đoković u furioznom stilu oduvao rivala sa terena u narednom gemu i novim brejkom došao na korak od pobede, od polufinala.

A, tamo će ga ponovo čekati – Amerikanac. Pitanje je samo koji, da li Frensis Tijafo ili Ben Šelton. Koji god da dođe, zna se ko je favorit da prođe u borbu za trofej.



tagovi

Novak ĐokovićTejlor FricUS Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara