Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Anakon o Novakovom napadu na Zlatni slem: Što više pobeđuje, sve je veći pritisak na njemu

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.06.21. | 09:16

„Kad bi uzeo Vimbldon i zlato na OI, bilo bi zabavno gledati US open“, kaže legendarni trener

Toliko je Novak Đoković podigao lestvicu u odnosu na konkurenciju osvajanjem poslednja dva grend slem turnira, da se više ne priča o tome ko bi mogao da ga zaustavi do kraja godine, nego kolike su šanse da osvoji Zlatni slem.

Đoković je na pola puta do tog veličanstvenog cilja, osvojio je Australijan open i Rolan Garos, a ostali su mu Vimbldon i US open, na kojima je favorit na papiru, jer na tim podlogama igra još bolje nego na šljaci.

Izabrane vesti

Legendarni trener Pol Anakon, koji je nekada vodio karijeru Rodžera Federera, a koji je u superlativu pričao o Novaku posle trijumfa u Parizu, smatra da će Đoković biti sam sebi najveći rival do tog puta do istorijskog dostignuća.

Najveća prepreka za Đokovića biće neprestani pritisak na njegovim ramenima. Što više pobeđuje, to će veći pritisak biti na njemu, spolja i iznuta. Moraće mnogo da se potrudi da bi ostao u formi i da konstantno bude mentalno fokusiran“, rekao je Anakon.

On je dodao da će sve eksplodirati ako Novak uspe da osvoji Vimbldon i zlato u Tokiju.

Ako trijumfuje na Vimbldonu i osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, pritisak na njemu će eksplodirati. Tog momenta bi US open postao nemerljivo dragocen za njega. I bilo bi neverovatno zanimljivo gledati ga na tom turniru u pokušaju da ga osvoji. Mislim da bi olakšavanje restriktivnih mera i prisustvo publike moglo da mu pomogne u toj misiji“, istakao je Pol Anakon.

Kvota na Novakovu pobedu u dublu - 3,40

Novak Đoković je trenutno u Majorki, gde igra turnir u dublu na travi kao deo priprema za Vimbldon. Danas u četvrtfinalu Novak i španski teniser Karlos Gomez Erera igraće protiv Orasija Zebaljosa i Marsela Granoljersa.


tagovi

Novak ĐokovićTenisPol Anakon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara