Anderson u finalu Vimbldona nakon više od šest i po sati tenisa protiv Iznera: Tri taj-brejka, peti set od 50 gemova i preko 100 asova!

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.07.18. | 20:47

Naslov sve govori o najdužem teniskom maratonu koji se ikada odigrao na čuvenom Centralnom terenu. Za drugo mesto u finalu bore se Nadal i Đoković, ali pod krovom

Kevin Anderson prvi je finalista ovogodišnjeg, 132. izdanja Vimbldona nakon najdužeg polufinala koje je ikada igrano na ovom prestižnom takmičenju. On je u pet setova, nakon velike, ali prilično nekvalitetne borbe koja je trajala šest sati i 35 minuta savladao Džona Iznera rezultatom 3:2, po setovima 7:6 (6), 6:7 (5), 6:7 (9), 6:4 i 26:24. Ovo je ujedno i najduži meč u istoriji Centralnog terena, a jedini duži grend slem susret je onaj koji su tri dana igrali baš Džon Izner i Francuz Nikola Maju u Londonu 2010. (6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68).

Bio je ovo jedan od mečeva od kojih se dalo očekivati da će biti uzbudljivi i da će dugo, dugo trajati. Jer jedan napsram drugog stala su dva dvometraša, dva majstora servisa koji na travantoj podlozi "biju kao ludi". Ipak  na kraju je kao pobednik izašao momak koji je imao više snage i koncentracije, jer pri ovako dugačkim mečevima ne odlučuju majstorije, već konstantnost i kondicija. 

Izabrane vesti

Za prvih skoro pola sata igre odigrana su tek četiri gema, sve dok im ruke nisu "proradile" te su krenuli i da sevaju pakleni servisi. Jedan za drugim ređali su se gemovi, malo brejk-prilika i gomila paklenih servisa. Nakon dva taj-brejka, usledio je i treći, ali konačno nakon ozbiljnije drame, jer tek posle dva i po sata došlo je do brejka. I to u trećem setu kada je Anderson poveo sa 5:3, ali mu je Amerikanac odmah uzvratio. Bio je to prvi brejk nad Iznerom na ovom izdanju Vimbldona u njegovom šestom meču u Londonu! Slična situacija se ponovila u četvrtom setu, Izner je ponovo ekspresno uzvratio, ali mu je Anderson još jednom uzeo servis, te i set za ulazak u poslednji stadijum napetog susreta. A kao što je poznato, u petom setu Vimbldona nema taj-brejka te se igralo na razliku. Dugo je trajalo to lutanje, traženje pobednika, pretio je Anderson skoro sve vreme, ali nije imao snage za brejk sve do u 49. gema završnog seta. Iskoristio je priliku i konačno je dobijen pobednik nakon više od šest i po sati igre koja se uglavnom bazirala samo na servisima i eevntualno kratkim poenima. Na kraju, jedino što će ovde ostati upamćeno je koliko je susret trajao, pošto je kvalitet bio ispod nivoa jednog grend slem polufinala, čak i dok su bili odmorni. A tu je i podatak o asovima - njih dvojica su ispalila čak 102, od čega Izner 53!

Dvometraš iz Južne Afrike sada čeka boljeg iz susreta između Novaka Đokovića i Rafela Nadala.

Foto: Action IMAGES


tagovi

Kevin AndersonDžon Izner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara