AO 10. DAN, WTA: Potera za No 1

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.01.19. | 14:05

Večeras na terenu Osaka, Svitolina, Pliškova koje bi mogle na kraju ovog grend slema da zauzmu prvo mesto na svetskoj lestvici, ali i mama Serena

Kako su nas navikli tokom uvodnih dana, tako će biti i večeras, to jest program na Rod Lejver areni počeće od jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu, a prve na teren izlaze devojke, to jest Naomi Osaka i Elina Svitolina u borbi za polufinale.

RASPORED MEČEVA 10. DANA AO (-10 Č)

Izabrane vesti

Australijan open ulazi u samu završnicu, a najinteresantnije sa "lepše strane" žreba je to što četiri devojke imaju priliku da Melburn napuste kao prve na svetu. Od njih četiri, tri nastupaju baš 10. dana takmičenja, dok je Petra Kvitova danas već odradila svoj deo posla i plasirala se u polufinale gde je čeka duel sa najvećim iznenađenjem turnira, Amerikankom Denijel Kolins.

Biće ovo šesti duel četvrte i šeste nositeljke, a Ukrajinka trenutno ima prednost od 3-2. Pored toga 24-godišnjakinja iz Odese je slavila na oba odmeravanja prošle godine i to prilično komotno. Prednost Osake, o čijoj karijeri se brine stručnjak našeg porekla Saša Bajin, je u tome što je prošle godine osvojila US open kada je u finalu "izludela" Serenu Vilijams, dok Ukrajinka i dalje trofej sa jednog od četiri najveća turnira. Šta više, nije bila ni blizu osvajanja pošto joj je upravo četvrtfinale (pre ovoga dva puta na Rolan Garosu) najveći uspeh u karijeri. Ovo bi moglo da bude zanimljivo i napetio odmeravanje, a malu prednost ipak dajemo Japanki.

Nakon njih dve, ali ne pre 03.00 ove noći na redu je duel Serene Vilijams i Karoline Pliškove. Čehinja je fanstastična teniserka, trenutno je osma na WTA listi i čak ima jednu pobedu u tri odmeravanja sa snažnom Amerikankom, ali teško da može nešto više da pruži osim žilavog otpora. Bilo bi zaista veliko iznenađenje da Čehinja trijumfuje, šta više verujemo da će mama Serena brzo obaviti posao.

WTA ŽREB

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Serena VilijamsNaomi OsakaAustralijan openElina SvitolinaKarolina Pliškovabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara