(©Reuters)
(©Reuters)

AO: Osaka preživela Muguruzu i dve meč lopte

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.02.21. | 03:30

Japanska teniserka će u četvrtfinalu igrati protiv Su Vei

Naomi Osaka na grend slemovima uvek ima poseban motiv. I kada deluje da je slomljena, verujete da nije. Poput feniksa rađa se iz pepela. Gabrinje Muguruza ispustila je dobijen meč, a Naomi Osaka spasila dve meč lopte u trećem setu, trijumfovala i izborila plasman u četvrtfinale – 4:6, 6:4, 7:5.

Trostruka i dvostruka grend slem šampinka ljubiteljima belog sporta priredile su fantastičan meč, dostojan završnice. Gabrinje Muguruza je u velikom padu od 2018. godine, ali u Melburn parku po pravilu pokazuje bolju stranu. Videla ju je i Naomi Osaka. Ipak, osvajačica Australijan opena iz 2019. godine imala je odgovor na ubitačne udarce španske teniserke van osnovne linije.

Izabrane vesti


Osaka jedna od najboljih serverski na WTA turu, povela je sa 2:0, iskoristila tek četvrtu brejk loptu, ali je Gabrinje Muguruza odmah uzvratila brejkom. Španska teniserka je napravila novi brejk u devetom gemu prvog seta, zatim u narednom na svoj servis odigrala odličan gem i prva set lopta bila joj je dovoljna da povede.

Muguruza je bolje otvorila drugi set, krenula je furiozno kao Naomi Osaka u prvom. Imala je prednost od 2:0, ali nije uspela da je sačuva. Japanka je postepeno podizala nivo igre, servis ju je služio i čekala je pravi trenutak za napad. U desetom gemu punom dugih razmena Osaka je stigla do tri set lopte, iskoristila je tek treću i uvela meč u treći set.

U trećem setu prva je popustila treća igračica sveta i trostruka grend slem šampionka. Napravila je duplu grešku Osaka u odlučujućem trenutku. Suočavala se Naomi Osaka sa brejk loptama nakon što je propustila priliku da napravi i sama brejk. U petom gemu je Muguruza napravila brejk, kasnije je došla do dve meč lopte – nije ih iskoristila. Propustila je priliku da trijumfuje i počeo je strmoglav pad. Kada je bilo najpotrebnije, Osaka je igrala najbolji tenis. Vratila je brejk, igrala je maksimalno riskantno i to joj se isplatilo. Oduzela je još jednom servis Muguruzi i zakazala duel sa Su Vei u četvrtfinalu.

Tajvanska teniserka Su Vei Šej prva je čekirala kartu za četvrtfinale prvog grend slema sezone. Su Vei je za sat i 11 minuta savladala 19. nositeljku, Marketu Vondrušovu, i potvrdila da se možda nalazi i u životnoj formi – 6:4, 6:2.

Su Vei je u Melburnu došla do najboljeg rezultata u karijeri na grend slem turnirima. Tajvanka koja udara dvoručni bekhend i forhend, po čemu je daleko poznatija Marion Bartoli, nikada ranije na nekom grend slemu nije ušla u četvrtfinale. U kratkom vremenskom periodu Čehinja i tajvanska teniserka su se dva puta sastale, a Vondušova iako favorit u oba meča, nije zabeležila trijumf.

AUSTRALIJAN OPEN, ČETVRTA RUNDA, ŽENSKA KONKURENCIJA

Su Vei Šej - Vondrušova 2:0 (6:4, 6:2)

Muguruza - Osaka 1:2 (6:4, 4:6, 5:7)


tagovi

Garbinje MuguruzaNaomi OsakaWTAAustralijan Open 2021.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara