Naomi Osaka (Foto: Reuters)
Naomi Osaka (Foto: Reuters)

AO: Osaka probudila Su Vei iz sna

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 04:33

Japanska teniserka se prošetala do polufinala – 6:2, 6:2

Nedelju iz snova imala je Su Vei Šej iza sebe na Australijan openu. Redom je tajvanska teniserka eliminisala Pironkovu, Andreskuovu, Erani i Vondrušovu, preko kojih je po prvi put u karijeri stigla do četvrtfinala nekog grend slem turnira, odnosno druge nedelje takmičenja. Međutim, do pretposlednjeg koraka nije mogla, pošto je naletela na nemilosrdnu Naomi Osaku.

Japanska teniserka nije sebi dozvolila opuštanje, s obzirom na to da je naspram sebe imala 71. igračicu sveta, pružila je još jednu vrhunsku partiju, ne dozvolivši Su Vei da priredi još jedno iznenađenje. Osaka je slavila u dva seta za svega sat i osam minuta na terenu i pokazala da je dve meč lopte protiv Muguruze u prethodnom kolu nisu poremetile – 6:2, 6:2.

Izabrane vesti

Večerašnji trijumf bio je 19. uzastopni za treću teniserku sveta, odnosno 12. u nizu na grend slem turnirima, jer, podsetimo, prošle godine je osvojila Ju-Es open. Do nove pobede je Osaka stigla vrlo lako i brzo. Toliko brzo da je više vremena na terenima u Melburnu provela jedino u drugom kolu protiv Karoline Garsije.

Nije jednostavno Su Vei imala nikakve šanse večeras. Doduše, nije Osaku najbolje služio prvi servis, ali onda kada bi ga pogodila, osvojila bi svaki poen. Pride je rivalki dozvolila tri brejk lopte i svaku uspela da odbrani. Imala je 35-godišnja Tajvanka priliku već u prvom gemu priliku da stigne do brejka, međutim, nije je iskoristila. Umesto toga, Naomi na drugoj strani stiže do brejka u četvrtom gemu, da bi u narednom, jednom od dužih na meču, neutralisala dva pokušaja Su Vei da uzvrati, da bi novim brejkom ubrzo stigla do 6:2.

U drugom setu Osaka je brzim brejkom stigla do prednosti od 3:0, koju je uspešno branila do 5:2. Tada je Osaka stigla do dve meč lopte, Su Vei obe odbranila, ali je time samo na kratko odložila neizbežno. Već treću Japanka je iskoristila i plasirala se među četiri najbolje na Australijan openu, gde je čeka pobednica duela Simona HalepSerena Vilijams.

AUSTRALIJAN OPEN - ČETVRTFINALE (DAME)

Utorak

Su Vej Šej - Naomi Osaka 0:2 (2:6, 2:6)

09.05: (1,70) S. Vilijams - S. Halep (2,03)


tagovi

Australijan Open 2021.Australijan openNaomi Osaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara