(©AFP)
(©AFP)

AO: Sjajna Olga Danilović režirala senzaciju

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 11:05

Srpska teniserka eliminisala 19. igračicu na svetu

Prvi meč Olge Danilović na grend slem turnirima - pobeda. I to kakva! Srpska teniserka koja se do glavnog žreba Australijan opena probila kroz kvalifikacije, posle sjajnog početka i furioznoig finiša eliminisala je 19. igračicu na svetu Petru Martić (7:5, 3:6, 6:4) za nešto više od dva sata. U drugom kolu će igrati sa Amerikankom Šelbi Rodžers (57. na VTA listi) koja je bila bolja od Frančeske Džons - 6:4, 6:1.

Nije Olgu na startu uplašila velika scena u Melburnu, niti rani brejk Martićeve (1:3). Čekala je srpska teniserka da uzvrati i sačekala (3:3). Kod 5:4 imala je prvu set loptu na servis rivalke. Nije uspela da je iskoristi, kao ni drugu kod 6:5, ali jeste treću.

Izabrane vesti

Hrvatica se trgla u drugom setu koji je otvorila brejkom. Prilično je lako čuvala svoj servis, a kod 4:2 napravila još jedan brejk. Imala je tada priliku da završi set. Ipak, Olga nije posustajala. Uzvratila je brejkom, ali na svoj servis nije imala snage da produži neizvesnost. Martićeva je materijalzovala drugu set loptu u najdužem gemu do tada.

Velika borba nastavila se i u trećem setu. Teniserke su sigurno osvajale prva tri gema na svoj servis, da bi Martićeva napravila brejk za 3:1. Usledila fantastična reakcija Danilovićeve - ribrejk sa samo jednim izgubljenim poenom, pa i izjednačenje na 3:3, a zatim i novi brejk za potpuni preokret sa 4:3 - prebacivši sve psihološko težište na protivnicu.

Hrvatica je ipak ostala mirna, svesna da joj je to možda poslednja šansa da ostane u meču. Iskoristila je greške Danilovićeve i novim oduzimanjem servisa protivnici vratila rezultat na "nulu" (4:4). Ali od tog momenta na terenu je bila samo Olga. Već u narednom gemu upisala je treći uzastopni brejk i izborila se da servira za meč! Nije dozvolila da joj zdrhti ruka u ključnim momentima, već je furiozno, bez izgubljenog poena, osvojila šesti gem.


tagovi

Olga DanilovićAustralijan openAustralijan Open 2021.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara