(©AFP)
(©AFP)

AO: Troicki dva puta vodio u setovima, servirao za pobedu i na kraju izgubio

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 09:56

Majkl Mou zakazao duel sa Rafaelom Nadalom

Vodio je Viktor Troicki dva puta u setovima, servirao za meč, ali je posle četiri sata i 12 minuta izgubio od Majkla Moua (6:7, 7:6, 6:3, 6:7, 5:7 ) koga u narednoj rundi čeka Rafael Nadal, pošto Španac nije imao nikakvih problema sa Laslom Đereom.

Dobro je Trociki počeo meč, poveo 3:1 u gemovima, ali je Mou odmah uzvratio. Pošto nije bilo više brejkova ušlo se u taj brejk u kome je Amerikanac lako došao do prvog seta. Drugi je bio kao odraz u ogledalu. U ranoj fazi trećeg Viktor je brzo napravio brejk (3:1) koji se sačuvao do kraja.

Izabrane vesti

U četvrtom se Mou držao do 3:3, a onda mu je Trociki oduzeo gem bez izgubljenog poena, zatim stigao i da servira za meč (5:4), pa se činilo da će brzo zakoračiti u drugo kolo, međutim, Amerikanac se podigao. Iskorostio je drugu brejk loptu, potom bez izgubljenog poena na svoj servis ostavio Trocikog da spašava set koji je to učiniko ekspersnim osvajanjem gema, pa je treći put taj brejk odlučivao o pohednikiu seta.

Počele su ruke da drhte obojici. Nijedan igrač nije mogao da veže dva poena na svoj servis. Nizali su se greške, a više ih je napravio Srbin.

Nije gubitak četvrtog seta previše poremetio Viktora na početku petog. Opet je prvi napravio brejk. Vodio je sa 3:0. Ali je Mou uspeo da napravi preokret i sa dva brejka primakne na gem do pobede i to na svoj servis. Ovog puta je bio prilično smiren. Iskoristio je već prvu meč loptu.


tagovi

Australijan openAustralijan Open 2021.Viktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara