Rune (©Reuters)
Rune (©Reuters)

Artur Kazo je Runeu pokazao: Prva velika senzacija u Melburnu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 12:40

Danas, osmi nosilac, završio takmičenje – 3:1

Pade i prva krupna zverka u Melburnu! Prvi igrač iz kruga Top10 koji je završio takmičenje na Australijan openu je Holger Rune.

Malo poznati Francuz Artur Kazo, koji je u prvom kolu izbacio Lasla Đerea, i Runeu je pokazao kako se igra u Melburnu, pošto ga je eliminisao u četiri seta – 7:6, 6:4, 4:6, 6:3 nakon tri sata i 23 minuta igre.

Izabrane vesti

Kazo je u Melburn došao kao 122. igrač sveta, a sada posle ove dve velike pobede očekuje ga skok na ATP listi. Francuz ima 21 godinu, idol mu je Rafael Nadal, a Rolan Garos omiljeni grend slem. Ipak, Australija mu je sada „obećana zemlja“, jer mu je ovaj proboj u treće kolo najveći domet na nekom grend slem turniru. U narednom kolu Kazo će igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora, 28. nosioca.

A, za Holgera Runea ovaj rezultat je težak neuspeh. Prošle godine je dobacio do četvrtog kola, sada mora da pakuje kofere posle drugog. Saradnja sa Borisom Bekerom, koji radi s njim od polovine prošle godine, za sada ne donosi neki veliki efekat.

Kada je posle dva izgubljena seta uspeo da dobije treći, delovalo je da bi Rune mogao da se vrati u meč. Ali, on je već na startu četvrtog seta izgubio svoj servis, dok je Kazo igrao kao u transu, ne dozvoljavajući mladom Dancu sve do pred kraj meča nijednu priliku da uzvrati brejkom. Naprotiv, Francuz je bio na ivici da oduzme servis Runeu i za 3:0, a poslednji gem u meču je takođe bio brejk.


tagovi

Holger RuneAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara