Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

ATP Hamburg: Lajović se priključuje Krajinoviću i Đereu u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 09:36

Danas na programu preostala četiri meča osmine finala

Srpski teniseri bili su besprekorni u sredu, a i generalno tokom celog turnira. Krenula je Srbija sa tri predstavnika u Hamburgu, a već dvojica su u četvrtfinalu. Filip Krajinović će za polufinale igrati sa prvim nosiocem Stefanosom Cicipasom, Laslo Đere sa Nikolozom Basilašvilijem, a za plasman među osam najboljih na turniru u Hamburgu Dušan Lajović igra protiv Aleksa Molcana.

Biće to prvi meč srpskog i slovačkog tenisera na ATP turu, pa se može očekivati da rezervisanije uđu u susret dok ne ispitaju mogućnosti jedan drugome. Dušan Lajović za razliku od Aleksa Molcana nije morao da prolazi kroz kvalifikacije. Znatno slabije je rangiran Slovak od našeg predstavnika, zauzima 160. mesto na rang-listi, a ovdašnja javnost se sa Molcanom bolje upoznala na Serbia openu.

Izabrane vesti

12.35: (1.85) Lajović - Molcan (1.85)

Slovak je dogurao do finala gde ga je savladao Novak Đoković u dva seta (6:4, 6:3). Propisno je namučio Molcan u finalu svetskog broja jedan i pokazao je da ume da bude neugodan kada igra na šljaci, koja mu je omiljena podloga. Isto se ne može reći za Dušana Lajovića, koji generalno kroz čitavu karijeru beleži promenjive rezultate tokom svake sezone.

Na startu turnira u Hamburgu, Dušan Lajović je rutinirao francuskog tenisera Luku Puja. Nije mu prepustio set, a po brejk u oba bio mu je dovoljan da izbori plasman u osminu finala. Sa druge strane, Aleks Molcan je okrenuo Italijana Mađera. Neće Dušanu Lajoviću biti nimalo lako protiv nezgodnog Slovaka, a iz prvog Molcanovog meča može se zaključiti da srpski teniser neće imati previše prilika za brejk. Na njemu je da ih iskoristi kada mu se ukažu.

14.00: (1.30) Kareno Busta - Taberner (3.20)

U preostalim mečevima osmine finala Pablo Karenjo Busta trebalo bi da ima najlakši zadatak. Sve osim ubedljivog trijumfa Španca protiv Karlosa Tabernera bilo bi iznenađenje, dok će znatno neizvesnije biti u duelima Federiko Delbonis – Alberto Ramos i Benoa Per – Huan Pablo Variljas.

ATP HAMBURG (ZEMLJA) - OSMINA FINALA

Četvrtak

12.35: (1.85) Lajović - Molcan (1.85)

14.00: (1.30) Kareno Busta - Taberner (3.20)

15.35: (1.55) Delbonis - Ramos (2.29)

18.05: (1.40) Variljas - Per (2.70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ATP HamburgATPDušan LajovićBenoa PerFederiko Delbonis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara