Danil Medvedev (©Reuters)
Danil Medvedev (©Reuters)

ATP Kup: Medvedev i Rubljov vade kartu za polufinale, Nemci se zagrevaju za Srbiju

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.02.21. | 16:19

I Italija može da prođe dalje

Odlično je Srbija startovala na ATP kupu, prvog dana je savladala Kanadu sa 2:1, a drugog dana takmičenja će pratiti razvoj događaja u duelu Nemačke i Kanade.

Predvođeni Aleksandrom Zverevim Nemci će imati premijeru nakon ponoći, a rival će im biti uzdrmana Kanada. Prvi će na teren Jan-Lenard Štruf, koji će braniti boje evropske i Miloš Raonić, predstavnik severnoameričke selekcije. Kanadski as crnogorskog porekla je favorit, bolje je rangiran na ATP listi, voli da igra na betonu, a ima i bolji međusobni skor, vodi protiv Štrufa 2:1.

Izabrane vesti

Na „drugoj tabli“ sastaće se Aleksandar Zverev i Denis Šapovalov. Kanadski teniser je jutros pružio solidan otpor Novaku Đokoviću (7:5, 7:5), ali mu je pobeda na terenu preko potrebna da bi podigao samopouzdanje pred Australijan open, jer je 2020. godinu zatvorio sa četiri poraza u nizu, kojima je sad dodao i ovaj od Đokovića. I Zverevu je poslednji meč koji je odigrao bio protiv Novaka, teniskog broja 1, na završnom mastersu u Londonu i izgubio ga je 2:0 u setovima.

Nemac vodi protiv Kanađanina 3:2 u međusobnim duelima, ali je Šapovalov dobio poslednja dva. Poslednji je bio upravo na ATP kupu prošle godine, kada je Denis slavio sa 2:0 u setovima. Kanada je tada u grupi pobedila Nemačku sa 2:1.

(1.25) Raonić – Štruf (3.55)

(1.60) Zverev – Šapovalov (2.19)

Selekcija Italije nakon što je iznenadila Austriju u prvoj rundi (2:1) ima šansu da trijumfom nad Francuskom prođe u polufinale.

Italija je na neočekivan način savladala Austriju i to nakon što je Fabio Fonjini izgubio od Denisa Novaka. Ali je Mateo Beretini uhvatio Dominika Tima „na spavanju“, da bi isti tandem azura dobio i dubl meč.

U prvom meču dana Fabio Fonjini će igrati protiv Benoe Pera, ćudljivog francuskog asa, kojem igra u velikoj meri zavisi od raspoloženja. Italijan je bolji rangiran na ATP listi, ali Francuz vodi 3:2 u međusobnim duelima, mada je poslednji odigran još 2017. godine.

Drugi meč igraće Mateo Beretini i Gael Monfis. Italijan je pokazao u ponedeljak da je u odličnoj formi, dok je Francuz 2020. godinu završio sa pet uzastopnih poraza. Samo su jednom igrali međusobno, 2019. na US openu i Beretini je pobedio sa 3:2.

(1.60) Fonjini – Per (2.19)

(1.30 Beretini – Monfis (3.20)

Priliku da dođe do druge pobede i karte za polufinale ima i Rusija, koja će igrati protiv Japana.

Prema očekivanjima, Rusi su lako pobedili Argentinu prvog dana (2:1), dobili su i Medvedev i Rubljov mečeve u singlu i to bez izgubljenog seta. Veliki su favoriti da slave i protiv „samuraja“.

Prvi će na teren Rubljov i Nišioka. Rusu je prethodna godina bila daleko najbolja u karijeri, pitanje je da li će ikada uspeti da je ponovi, a kamoli nadmaši. I novu je krenuo pobednički, tako da Japanca čeka jako težak posao, iako je u jedinom njihovom duelu, 2019. godine, pobedio sa 2:0 na turniru u Sidneju.

Danil Medvedev ne zna za poraz od oktobra prošle godine i zbog toga ga svrstavaju u krug favorita za titulu na Australijan openu. Njemu će rival sutra ujutru biti Kei Nišikori, ali japanski as je daleko do nekadašnje forme, kada je bio među najboljima na svetu. Njihov međusobni bilans je 2:2, međutim, nisu se sastajali od 2019. godine.

(1.07) Rubljev – Nošioka (6.80)

(1.12) Medvedev – Nišikori  (5.30)

Četvrti duel dana igraće Grčka i Australija.

S obzirom na težak poraz od Španije u prvom kolu (3:0), domaćin turnira gotovo da nema šanse da prođe dalje. Morao bi da maksimalnim rezultatom savlada Grke, a onda da se nada da bi Heleni mogli isto to da učine Špancima. Malo verovatno...

Ipak, igraće Oziji za čast, da ne završe takmičenje sa nulom. Džon Milman je apsolutni favorit protiv Mihaila Pervolarakisa, koji je 468. teniser sveta. Isti igrači su se sastali na istom takmičenju prošle godine, Australijanac je pobedio sa 2:1.

Mnogo više vatre očekuje se u duelu Aleksa de Minora i Stefanosa Cicipasa. Australijanac je izgubio od Bautiste Aguta rano jutros, dok Cicipas nije izlazio na teren u novoj sezoni. Ali, ono što ga čini favoritom, pre svega je međusobni skor, jer vodi 5:0 protiv De Minora.

(1.05) Milman – Pervolarakis (7.70)

(1.40) Cicipas – De Minor (2.70)

ATP Kup u Melburnu igraće se do 6. februara, a dva dana kasnije počeće Australijan open.


tagovi

ATP kupDanil MedvedevAndrej RubljovStefanos CicipasAleksandar ZverevAleks de Minor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara