ATP London: Kalkulacija 2

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.11.18. | 13:53

Uzbudljivo takmičenje u grupi "Lejton Hjuit" zatvaraju Federer i Anderson (21 č) u meču koji će konačno odlučiti ko će do polufinala

Pred nama je napet dan u Londonu gde će odlučivati bukvalno svaki osvojeni gem u oba meča. Kalkulacije za prvi susret Nišikori - Tim smo već uradili, ali sve oči će biti ipak uprte u večerašnji duel.

Izabrane vesti

Drugi meč dana na završnom mastersu sezone počinje od 21 čas, a sastaju se Rodžer Federer i Kevin Anderson. To je drugi susret trećeg kola grupe "Lejton Hjuit" jer od 15 igraju Dominik Tim i Kei Nišikori i rezultat tog odmeravanja uticaće umnogome i na potonji meč. Jer u ovoj grupi još niko nije obezbedio plasman među četiri najbolja, a kao što već verovatno znate, jedini koji je u polufinalu nakon dva odigrana meča je Novak Đoković, ali u grupi "Guga Kerten" koja sa takmičenjem završava sutra.

I Andersonu, a pogotovu Federeru će dosta toga zavisiti od prethodnog meča, ali pobeda, u dva ili u tri seta svakom od njih dvojice donosi nastavak takmičenja. Južnoafrikanac je praktično siguran u svakoj kombinaciji, osim ukoliko i Nišikori i Federer pobede bez izgubljenog seta. Tada će prvog i drugog u grupi odlučivati procenat osvojenih gemova. Ako Tim i Švajcarac pobede, Federer je prvi u grupi, a Anderson drugi, a ako Anderson i Nišikori trijumfuju danas, Južnoafrikanac je prvi, a Japanac drugi. Anderson je sigurno prvi u grupi ako savlada meštera iz Bazela koji može biti lider i ako on pobedi u dva seta, a Nišikori u tri. Andreson je takođe prvi čak i ako izgubi od Federera u tri seta, a Nišikori pobedi.

I tu je ključ za klađenje na ovaj meč, jer treba pratiti šta se desilo na obračunu Dominika Tim i Keija Nišikorija. Teško da će se Anderson posebno mučiti da pobedi Švajcarca ako je već prvi, te je time verovatno izbegao Novaka Đokovića u polufinalu kome sutra treba samo jedan set za potvrdu prve pozicije. Mada, 203.000 dolara i 200 ATP poena za svaki trijumf u grupi nije mala stvar...

Južnoafrikanac je u fantastičnoj formi u poslendje vreme i po onome što je pokazao u Londonu, rame uz rame je sa Đokovićem i predstavlja ozbiljan problem za Federera. Švajcarac vodi sa 4-1 u međusobnim odmeravanjima, ali je te uspehe zabeležio do 2015, a jedini poraz ovog leta u polufinalu Vimbldona koje je rešeno sa 13:11 u petom setu. Švajcarac ima malih problem sa rukom i umorom, ali je u prošlom kolu pokazao protiv Tima da može da odigra vrhunski. On je uvek veliki favorit na velikim turnirima, ali Anderson nije igrač koji će se lako predati. Ovde treba svakako pokušati sa taj-brejkom (kvota 1,60), a za one hrabrije tu je i kladilački lukrativna pobeda Južnoafrikanaca (2,70).

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Rodžer FedererKevin Andersonbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara