ATP Majami: Čekajući taj-brejk

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.19. | 08:55

Aktuelni šampion drugog mastersa sezone, Džon Izner i najbolji svih vremena, Rodžer Federer večeras od 19 časova odmeravaju se za čast, prestižnu titulu, 1.000 poena, ali i 1,354 miliona $ koliko sledi novom prvaku

Posle prošlogodišnjeg usporavanja podloga za masterse, ove sezone ATP je očigledno odlučio da ih naglo ubrza, a posebno Majami koji sada u toj kategoriji ima 36,5 indeksnih poena u odnosu na 30,4 u 2018 (najveći indeks je 45). To je naravno uslovilo i razvoj događaja u žrebu i prodor u finale možda i dva najopasnija tenisera u takvim uslovima (tvrda pologa na otvorenom), Rodžera Federera i Džona Iznera.

Dva majstora koji paklenim servisima snagom, ali i taktički grade poene i uništavaju portivnike. Pored toga što su jedni od najboljih na svetu, Fedeks i Izner su majstori svog zanata i zahvaljujući ogromnom iskutvu, jer Švajcarac ima 37, a Amerikanac 33 godine. Kada se sve sabere i oduzme, finale kakvo se dalo očekivati.

Izabrane vesti

I jedan i drugi su u polufinalu bili bolji od kanadskih tinejdžera. Izner, aktuelni šampion Majamija je u svom stilu, nakon dva taj-brejka kući poslao Feliksa Ože Alijasima, dok je Federer bio ekspeditivan protiv Denisa Šapovalova. Švajcarac vodi sa 5-2 u međusobnim okršajima, ali poslednji su odigrali još 2015. I ovde valja pojuriti da će biti taj-brejka, a favorit je Fedeks koji igra 50. finale turnira iz masters serije.

Kolika je mogućnost da dođe do taj-brejka najbolje govori podatak da je Izner na putu do finala odigrao 10 setova, a samo jedan (!) nije završen u tzv. 13. gemu. Sem toga, na samo jednom od sedam dosadašnjih odmeravanja Fedeksa i Džonija nije bilo taj-brejka, a ukupno su ih dosad odigrali čak osam!

Pobedniku sledi 1.000 ATP poena i čak 1,354 miliona dolara, a poraženom 600 poena i 686.000 $. Izner brani svih 1.000 poena, Federer samo 10 pošto je prošle godine (ne)očekivano zaustavljen na samom startu takmičenja, te bi u slučaju trijumfa mogao da skoči za jednu poziciju, na četvrto mesto, dok Izneru preti ispadanje iz Top 10.

ATP MAJAMI, FINALE

Nedelja
19.05: (1,20) Federer - Izner (4,00)

***kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

ATP MajamiRodžer FedererDžon Iznersportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara