ATP Majami: Teški radovi pod suncem Floride Đokovića, Federera, Iznera, Cicipasa...

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.03.19. | 11:04

Na redu je svih osam mečeva osmine finala drugog mastersa sezone, Novak protiv Bautisa Aguta oko 21.00

Na redu je veoma naporni deveti dan takmičenja na mastresu u Majamiju. Svih osam mečeva osmine finala migraju se večeras na jugu Floride, a to znači mnogo akcije i još više prilika za klađenje.

RASPORED MEČEVA (+5 Č)

Izabrane vesti

Krećemo hronološki pre svega sa mečevima koji se igraju na centralnom terenu, "Hard Rock" stadionu, na kojem tačno u podne po lokalnom, to jest u 17 časova po "našem" vremenu treći put ukrštaju rekete Džon Izner i Kajl Edmund (trenutno  je 1-1). Amerikanac brani titulu pred domaćim navijačima, ali ne igra vrhunski, što u suštini ne znači mnogo kada je jedan od najfinijih majstora umetnosti vrhunskog servisa u pitanju. Oružja koje mu je u karijeri najzaslužnije za sve uspehe.

Protivnik mu je opasni Englez koji igra se bolje. Snažan je i odlučan, ali pitanje je kako će se snaći sa reternima ako Iznera krene serva, pošto mu oni baš i nisu jača strana. Favorit je Amerikanac, ali mi bi se pre svega oslonili na jadnu zakonomernost kada su u pitanju njegovi mečevi, a to je da je svaka prilika da će biti taj-brejka, ali i trećeg seta što nas više privlači pre svega zbog atraktivne kvote 2,03.

Nakon njih dvojice sledi WTA meč, pa na teren oko 21 čas izlazi Novak Đoković protiv veoma nezgodnog Roberta Bautiste Aguta. Španac je jedan od onih igrača koji su "dosadni", to jest trče i vraćaju sve moguće i nemoguće. A to od svakog njegovog protivika zahteva punu formu i koncentraciju. U dosadašnjih njihovih devet mečeva, Nole dva puta nije bio na nivou zadatka, drugi put početkom ove godine u Dohi.

Oba poraza su bila veoma bolna, posebno onaj prvi iz 2016. na mastersu u Šangaju kada je postalo jasno da je naš as u krizi i da bi mogao da izgubi prvo mesto od Endija Marija, što se i desilo mesec dana kasnije. Biće ovde gusto, ali Đoković ide dalje.

Dan na "Hard Rock" stadionu zatvaraju Rodžer Federer i Danil Medvedev nakon što je Švajcarac izbacio prošle noći Filipa Krajinovića. Fedeks je, čini se maksimalno koncentrisan i zaista igra veoma solidno, gotovo bez greške. A kada je takav, onda je praktično neuhvatljiv. Ali uporni Rus, koji je prošle godine izgubio u oba odmeravanja sa majstorom iz Bazela, ima kvalitet da mu se suprostavi i da mu napravi probleme. Teško će do pobede, ali će dati sve od sebe da ne dozvoli Federeru da ga počisti.

Za kraj potencijalno veoma interesantno odmeravnja dva momka koji su zapravo budućnost belog sporta, Stefanosa Cicipasa i Denisa Šapovalova. Biće im ovo treće odmeravnja, a trenutno je egal, što dovoljno govori šta bi mogli da očekujemo. Prednost ipak dajemo Grku koji "ispod radara" igra drugi masters sezone i deluje da bi mogao da napravi ozbiljan rezultat. Kanađanin ruskog porekla koji je rođen u Tel Avivu može naravno do trijumfa, ali verujemo da će Atinjanin biti taj koji se pita.

ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

ATP masters MajamiRodžer FedererStefanos Cicipasbet analizaDžon Izner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara