ATP Roterdam: Vavrinka i Džumhur nemaju šta da traže

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.02.19. | 11:05

Raonić i Cicipas veliki favoriti

Nekoliko vrlo dobrih tenisera okupilo se ove sedmice u Roterdamu gde se igra ATP turnir iz serije 500. Prvi nosilac Kei Nišikori sutra će na teren protiv Gulbisa u osmini finala, dok je drugi Hačanov neočekivano ispao od 211. igrača sveta, Holanđanina Talona Griekspora. U ostalim duelima nije bilo iznenađenja, a danas su na programu mečevi prve runde i osmine finala.

Rekete će danas zvanično da koriste, između ostalog, Žo Filfred Conga, Gael Monfis, Andreas Sepi, Stefanos Cicipas, Damir Džumhur, Miloš Raonić, Stan Vavrinka, Tomaš Berdih...

Izabrane vesti

12.30: (1,15) CONGA – FABIJANO (4,70)
Iako je Italijan i dalje bolje plasiran na listi najboljih, ovde nema rasprave. Conga je apsolutni favorit, a zanimljivo je da se do sada nisu susretali na Turu. Francuz je osvojio prošlonedeljni turnir u Monpeljeu.

14.00: (1,50) MONFIS – SEPI (2,41)
Ovo će biti nešto izjednačeniji meč, pošto su obojica tenisera skloni kiksevima u igri, ali Francuz je favorit. U dosadašnjih pet međusobnih susreta, Sepi je slavio dva puta - poslednja dva puta kada su se susreli, a to je bilo u Haleu pre gotovo četiri godine.

14.30: (1,20) CICIPAS - DŽUMHUR (4,00)
Cicipas je favorit, a Džumhur ne zna za pobedu od novembra, kada je pobedio upravo Grka. Od tada je naređao pet poraza bez osvojenog seta. Mladi Cicipas još nije ušao u pravi ritam, u Sofiji je poražen u drugom kolu od Monfisa, ali ovde bi trebalo da pobedi.

19.30: (1,45) RAONIĆ – VAVRINKA (2,55)
Pre par godina ovo bi bio "top meč", ali obojica su pala u formi. Stanu su danak uzele godine, dok su Miloša uveliko sasekle povrede. Međutim, ovo bi mogao da bude vrlo zanimljiv meč u kojem je Kanađanin favorit. U međusobnim dvobojima skor je 4-4, ali Raonić je sve svoje pobede ostvario u poslednja četiri susreta.

21.00: (1,60) BERDIH – ŠAPOVALOV (2,19)
Iako bolje plasiran na ATP listi, Šapovalov ipak nije favorit protiv prekaljenog Čeha. Berdih igra dobro ove sezone. U Australiji je ispao tek od Nadala u 4. kolu, a u Monpeljeu je, ipak neočekivano, poražen u polufinalu od Herberta. Šapovalov je, takođe, u Francuskoj izgubio od istog igrača, a u dva međusobna okršaja, odnos je 1-1, s tim da je Kanađanin slavio u Rimu u poslednjem meču i to na zemlji.

Foto: Reuters


tagovi

ATP Roterdamsportsko klađenjeStefanos CicipasStan VavrinkaDamir DžumhurŽo Vilfred CongaFabijanoGael MonfisAndreas SepiMiloš RaonićTomaš BerdihDenis Šapovalov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara