ATP Roterdam: Vavrinka popravlja poziciju

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.02.19. | 10:03

Švajcarac, tek 68. na ATP listi, danas je favorit protiv mlađanog Šapovalova

U Roterdamu se igra najjači ATP turnir nedelje. Trdicionalno težak, pošto mnogi teniseri iz gornjeg dela ATP liste nastupaju na njemu. Tako je prošlogodišnji pobednik ovog turnira bio Rodžer Federer, koji je u finalnom meču nadigrao Grigora Dimitrova. Današnju analizu posvetićemo četvrtfinalnom okršaju između Stana Vavrinke i Denisa Šapovalova (19.35).

Švajcarac je još jedan od igrača koji je u proteklom periodu imao problema sa formom, a loša forma je posledica povrede koje je Vavrinka morao da sanira. Stan se polako vraća u ritam, a to je najbolje demonstrirao u meču prethodnog kola, kada je bez izgubljenog seta savladao Miloša Raonića. Kanađanin je u tom meču očekivano bio bolji u pogođenim prvim servisima, ali je Vavrinka ima realizaciju od 91 odsto. Izostanci sa terena udaljili su Stana iz vrha ATP liste pa se trenutno nalazi na skromnom 68. mestu. Najbolji rejting Vavrinka je imao početkom 2014. godine kada je bio 3. igrač sveta. Do sada je osvojio 16 ATP titula, među kojima su i tri titule sa Grend slema.

Izabrane vesti

Šapovalov je mladi kanadski teniser koji ima tek 19 godina. Prošle sezone je imao nekoliko dobrih nastupa koji su mu omogućili proboj na 23. poziciju na planeti, što je bio njegov najbolji rejting karijere. U prethodne dve sezone profesionalnog tenisa, Šapovalov nije uspeo da osvoji ATP titulu, a nije igrao ni u nekom od ATP finala. Prvi nastup u ovoj sezoni Denis je imao na turniru u Oklandu, gde je pretrpeo poraz u prvom kolu od Souze. Mnogo bolji rezultat ostvario je na Australijan openu, kada je igrao treće kolo u kojem je osvojio set protiv Novaka Đokovića, a pred turnir u Roterdamu, nastupio je u Monpeljeu, gde je igrao četvrtfinale.

Na istom turniru Damir Džumhur će u četvrtfinalu igrati protiv Gaela Monfisa, a ovaj meč je prvi po rasporedu.
"I protiv Monfisa me očekuje težak meč sa dosta trčanja. Znamo da je on igrač koji može doći do svake lopte, stići ono što 99 odsto drugih ne bi bilo u stanju... Mislim da sam izvukao pouke iz meča protiv njega u Australiji. Ne smem da žurim, da nasedam na to njegovo uvlačenje u teren. Ne smem previše da izlazim na mrežu. Imam neke planove i pokušaću to da ostvarim. Nadam se još jednom dobrom meču", poručio je Džumhur.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 19:35 8229 ATP S.Wawrinka - Shapovalov D. ki 1 1,70
Pet 12:35 7628 ATP Monfils G. - Dzumhur D. ug više (21.5) 1,75
Ukupna kvota2,98

ATP ROTERDAM - ČETVRTFINALE

Petak
12.35: (1,25) Monfis - Džumhur (3,55)
14.35: (1,60) Medvedev - Conga (2,19)
19.35: (1,70) Vavrinka - Šapovalov (2,03)
21.00: (1,20) Nišikori - Fušovič (4,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Stan VavrinkaATP RoterdamDenis ŠapovalovDamir DžumhurGael Monfis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara