Sten Vavrinka ©AFP
Sten Vavrinka ©AFP

ATP St. Peterburg: (Opravdan) rizik na Vavrinku i atomski derbi

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.10.20. | 11:43

U ruskom carskom gradu danas se odlučuje o polufinalistima

Polako se bliži kraj ove radne semdice, te se na ATP turnirima, njih tri, danas igraju četvrtfinala. Dešavanja na Sardini smo već najavili, a sada je red i na Sankt Peterburg.

RASPORED MEČEVA (-1 Č)

Izabrane vesti

Radni dan tamo počinje od podneva kada se sastaju jedan od glavnih favorita za titulu, Andrej Rubljov i Kameron Nori. Mladi Rus koji zaista odlično igra od povratka belog sporta veliki je favort na domaćem terenu na svom prvom zvaničnom meču protiv Britanca rođenog u Južnoj Africi. Nori je oba meča odigrao u tri seta, protiv Mihaila Kukuškina i Miomira Kecmanovića, ali se to ne očekuje danas.

(5,30) NORI – RUBLJOV (1,12)

Nakon njih na betonski teren u carskom gradu jedan od dva derbija ovog petka, odmeravanje drugog i petog nosioca, Denisa Šapovalova i Stena Vavrinke. Biće to potencijalno zanimljivo ogledanje iskusne 35-godišnje zvezde belog sporta, i njene budućnosti, 14 godina mlađeg Kanađanina. Trenutno je 1-1 u međusobnom odmeravanju i oba puta je bilo tesno, što očekujemo i danas. Dakle, gemovi u plus. Blagu prednost dajemo Šapovalovu, ali s obzirom da je kvota na pobedu Vavrinke čak 2,85, vredi rizikovati pošto trostruki grend slem šampion tvrdi da dobro igra u Sankt Peterburgu.

(2,70) VAVRINKA – ŠAPOVALOV (1,40)

Treći meč dana igraju Rajli Opelka i Borna Čorić. Amerikanac, sa 211 cm najviši teniser na ATP turu, sinoć je neočekivano izbacio prvog nosioca i aktuelnog šampiona Danila Medvedeva i ako mu i sada krene servis, teško će ga zaustaviti. Favorita je teško odrediti, ali bi kod klađenja moglo da se proba da će biti trećeg seta, kako su odigrali i u jedinom njihovom dosadašnjem meču, završenom pobedom Opelke prošle godine u Sinsinatiju.

(2,29) HAČANOV – RAONIĆ (1,55)

Dan u ruskom carskom gradu zatvara drugi derbi dana koji igraju Karen Hačanov i Miloš Raonić, četvrti i šesti nosilac. Biće to atomski duel dva veoma snažna igrača, njihov prvi zvanični. Kladioci su kvotama veliku prednost dali Kanađaninu, no zaboravlja se da Moskovljanin ipak igra u domovini, pa mu ta dodatna motivacija može pomoći. U svakom slučaju, njih dvojica su tu negde po kvalitetu i nije veliki rizk probati kvotu 2,29 na trijumf Rusa.



tagovi

Sten Vavrinkabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara