ATP STOKHOLM Krajinović za sebe i Kecmanovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 14:42

Srpski teniser u švedskoj prestonici počinje danas takmičenje duelom protiv mladog Norvežanina Kaspera Ruda

Beli sport je ove sedmice i deifnitivno napustio Aziju i vratio se u hale Starog kontinenta. Jesenji raspored turnira u Evropi je prilično zgusnut tako da se trenutno odražavaju tri.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Mi ovde izdvajamo ATP 250 u Stokholmu (tvrda podloga u hali, nagradni fond 635.750 evra) gde čast srpskog tenisa brani Filip Krajinović. Njegov oponent u početnoj rundi je Kasper Rud. U pitanju je talentovani Norvežnain sa kojim se Somborac nikada nije sastao, a njih dvojica su vrlo blizu po plasmanu pošto je srpski teniser 60, a Rud 59. na svetskoj lestvici.  Prednost, naravmno dajemo našem asu koji bi tyako u drugom kolu eventulano ukrstio rekete sa Britancem Danijelom Evansom.

Krajinović ovde zapravo ujedno igra i za svog saborca iz Dejvis kup reprezentacije. Naime, Miomir Kecmanović, koji se danas plasirao u drugo kolo Kupa Kremlja trenutno drži poslednje, sedmo mesto na listi najboljih igrača do 21 godine koja vodi na završni turnir u Milanu, a Norvežanin je tik ispred njega. Razlika nije velika, tek 38 poena tako da do kraja sezone može doći do rokade. Ona u suštini neće mnogo značiti pošto će verovatno obojica završiti radnu godinu u svetskoj prestonici mode, ali ipak je bolje biti još malo iznad crte.

Zbog velike konkrencije ove sedmice u prestonici Švedske ne igra prvi ešalon tenisera, ali svakako ima dovoljno prilika za sportsko klađenje.Patko sigurizzu, po svemu sudeći treba potražiti na meču između Sema Kverija i kvalifikanta iz Austrije Denisa Novaka, gde je kvota 1,60 na Amerikanca kao poručena.

Eventualno iznenađenje nam se "javlja" na meču između 94. reketa sveta, Brejdena Šnura, i 213. Sedrika Marsela Štebea koji je po kvotama jak favorit. Nemac jeste kvalitetan teniser, ali nije za džabe tako nisko na ATP lestvici, a tu je i izuzetna kvota 3,20 na Kanađanina. Vredno rizika.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU EKIPIZZE

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara