undefined
undefined

Australijski stručnjak za imigraciju: Moć ministra je ekstremna, nisam očekivao da će je koristiti na ovaj način

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 16:46

Nekadašnji funkcioner stao na stranu prvog reketa sveta

Jedan od vodećih stručnjaka za imigraciju u Australiji Abdul Rizvi, prokomentarisao je odluku da Novaku Đokoviću bude ukinuta viza ne skrivajući da je iznenađen korakom na koji se odlučio ministar za imigraciju.

Bivši zamenik sekretara Odeljenja za imigraciju, rekao je u razgovoru za australijske medije da je šokiran najavom ministra za imigraciju Aleksa Houka.

Izabrane vesti

Rizvi je takođe dodao da prvi teniser sveta može da se žali na odluku preko svojih advokata - što znači da bi još uvek mogao da učestvuje na grend slemu u Melburn parku u ponedeljak (na šta se Đoković i odlučio).

"Dakle, ono što je ministar Houk uradio je pozivanje na Zakon o migraciji. Ministar ima ovlašćenje da otkaže vizu nosiocu iste ukoliko smatra da je to u javnom interesu. Houkovo pravo je da to učini bez da nosiocu vize pruži ikakvu prirodnu pravdu. To je ono što je i uradio, a to je veoma, veoma ekstremna moć".

Nekadašnji funkcioner prisetio se perioda kada je ovaj zakon uveden.

"Mislili smo da će se koristiti samo u najneobičnijim i retkim okolnostima, gde je neko predstavljao veoma ozbiljan rizik za australijsko stanovništvo. Nikad nisam očekivao da će se koristiti u ovim okolnostima", kazao je Rizvi koji je potom istakao da bi Houku preporučio da ipak krene drugim putem dodavši da se radi o isključivo političkom potezu.

Odluka o ukidanju vize udaljila je Đokovića od učešća na prvom grend slemu u godini i napada na 10. titulu u Melburnu koja bi ujedno donela prvom reketu sveta rekordni 21. trofej iz ranga najprestižnijih.

Ipak, tračak nade ostavlja odluka pravnog tima Novaka Đokovića da uloži žalbu te će srpski teniser imati priliku da se za pravdu ponovo bori pred sudom, a početak procesa zakazan je za subotu po australijskom vremenu, odnosno večeras po srednjoevropskom vremenu.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara