Andrej Rubljov (foto: Srpska Open)
Andrej Rubljov (foto: Srpska Open)

Banjalučki ćevapi, kumstvo sa Medvedevom i Novakove usluge: Ne bih imao para da ga platim

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 17:45

Puno smeha na konferenciji sa Andrejem Rubljovim

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Banjaluke)

Počistio je u svom prvom pojavljivanju u Banjaluci Andrej Rubljov Peruanca Huana Pabla Variljasa za svega 70 minut zakazavši tako okršaj sa Damirom Džumhurom. Nije potrošio mnogo energije na premijeri, a pozitivnih vibracija bilo je na pretek na konferenciji posle meča.

Izabrane vesti

Već na startu turnira pojavile su fotografije Rubljova iz lokalne ćevapdžinice, ili kako Banjalučani kažu roštiljnice.

"Juče sam probao banjalučke ćevape. Pokušao sam posle i sam da ih spremim, ali zapravo ništa ja nisam već šef. Dopalo mi se. Meso sa roštilja uvek je dobrog ukusa", počeo je Rubljov.

Novak Đoković je sinoć možda i nagovestio trenersku karijeru nakon igračke, a Rubljov ne bi imao ništa protiv da radi sa takvom teniskom veličinom.

"Nisam zaradio dovoljno novca od turnira da pokrijem Novakovu platu. Bilo bi mi zadovoljstvo naravno kada bi jedan od najboljih u istoriji podelio sa mnom bar malo iskustva. To bi bilo sjajno."

Pre samo nekoliko dana Rubljov je u Monte Karlu došao do prve masters titule u karijeri. Usepeo je da iskontroliše emocije u neizvesnom duelu sa Holgerom Runeom u kojem je trijumfovao uprkos gubitku prvog seta. Rad na kontroli emocija je nešto čemu Rus posvećuje dosta pažnje u poslednje vreme.

"Napredujem, nadam se da idem u pravom smeru. Pričati sa timom, biti iskren prema sebi, analizirati stvari i misli kada praviš greške. Ne treba lagati sebe, već biti otvoren i prema sebi i prema timu. Potrebno je raditi na tome svakodnevno, u običnim denvnim situacijama. Na primer, ako vas neko iseče kolima u saobraćaju, pokušajte da ostanete smireni i vas je to jako iznerviralo. Isto je i na terenu."

Nedavno je i krstio dete svog velikog prijatelja Danila Medvedeva sa kojim se druži već čitave dve decenije.

"Lagali su me. Nisu mi rekli da je tolika odgovornost. Prvo sam pristao, a onda shvatio šta sam uradio. Ceremonija je bila i pre Monte Karla i bilo je lepo. To je velika čast. Danil mi je jedan od najboljih prijatelja. Znamo se od šeste godine."

Za kraj, nije baš najbolje razumeo novinarsko pitanje, nasmejao je čitavu pres salu, konsultovao se i sa predstavnicom ATP-a, pa ni naknadno nije baš shvatio na šta treba da odgovori. Mada je pitanje trebalo da glasi - da li očekuje da će Džumhur, kojeg je na konferenciji posle meča nazvao prijateljem, isto tako učiniti uslugu Novaku Đokoviću i pokušati da ga (Rubljova) izbaci?

"Svakako su Novak i Džumhur veći prijatelji. Govore istim jezikom. Novak je najbolji igrač na turu, njemu pomoć nije potrebna", zaključio je Andrej.


tagovi

Andrej RubljovSrpska OpenNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara