Foto: AFP
Foto: AFP

Beker osuđen na dve i po godine zatvora

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.04.22. | 17:45

Nemac optužen u procesu koji je trajao od 2017. godine

Boris Beker, osvajač šest grend slem trofeja i nekadašnji trener Novaka Đokovića, osuđen je na dve i po godine zatvora zbog prikrivanja imovine i kredita u vrednosti od 2.500.000 funti kako bi izbegao plaćanje dugova.

Nemac koji je zadužen oko 50.000.000 funti, osuđen je na 30 meseci zatvora, međutim presuda podrazumeva da uz dobro vladanje deo kazne odsluži u kućnom pritvoru.

Izabrane vesti

Beker je u sudskom procesu koji je trajao od 2017. godine bio optužen po 24 tačke, od kojih je za četiri proglašen krivim. Sudija Debora Tejlor istakla je prilikom donošenja presude da nekadašnji teniser nije pokazao kajanje ili prihvatanje krivice i pozvala se na prethodnu utaju poreza osuđenog u Nemačkoj 2002. godine.

"Niste se obazirali na upozorenja koja ste dobili i šansu koja vam je data uslovnom kaznom i to je značajan otežavajući faktor", rekla je Tejlor.

Ranije u aprilu, nakon dve nedelje saslušanja dokaza, porotnici su proglasili Bekera krivim za uklanjanje imovine, dve tačke za neotkrivanje imovine i prikrivanje duga.

Bekerov advokat Džonatan Lejdlou ukazao je na finansijske probleme sa kojima se suočava njegov klijent.

"Boris Beker bukvalno nema ništa, a takođe malo šta mu je ostalo od najblistavije sportske karijere i to se ispravno naziva tragedijom. Ovi postupci su u potpunosti uništili njegovu karijeru i uništili svaku dalju perspektivu zarade", kazao je Lejdlou.


tagovi

Boris Beker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara