Mateo Beretini (Reuters)
Mateo Beretini (Reuters)

Beretini zreo za završnicu Vimbldona: Ruši prepreke servisom i ima novi zicer u osmini finala

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 16:02

Za manje od dva sata razrešio Bedenea dužnosti, naredna prepreka Belorus Ivaška

Zahuktava se Mateo Beretini, odlično servira i deluje kao teniser koji je zreo za završnicu Vimbldona. Posle Gvida Pelje i kvalifikanta Botika van den Zandšulpa, u trećem kolu travnatog grend slema pao je Aljaž Bendene. Odigrao je Italijan onoliko koliko mu je bilo potrebno da bez bilo kakve napetosti razreši Slovenca dužnosti u Londonu. To je učinio sa po jednim brejkom u sva tri seta - 3:0 (6:4, 6:4, 6:4).

Deveti teniser sveta je bio prilično siguran prilikom izvođenja početnog udarca, spasao je obe brejk lopte koje je dozvolio rivalu, a uništavao ga je čestim servis vinerima - na kraju ih je bio 20, identično kao i u prva dva meča. Sa ukupno 60 asova Italijan je izbio na prvo mesto liste najboljih servera.

Izabrane vesti

Beretini je uglavnom rešavao poene sa osnovne linije, a kada se odlučivao za izlazak na mrežu, nije grešio. I treći put uzastopno rođeni Rimljanin slavio je protiv Bedenea, pa će u osmini finala igrati sa Belorusom Ivaškom koji je takođe u tri seta savladao Australijanca Tompsona.

Za razliku od jučerašnjeg kada je eliminisan Fabio Fonjini, današnji dan bio je vrlo uspešan za Italijene budući da je plasman među 16 najbolji izborio i Lorenco Sonego. Za maksimalnih 3:0 (6:3, 6:4, 6:4) protiv Džejmsa Dakvorta 27. teniseru sveta bilo je neophodno 111 minuta borbe. Možda je borba prejaka reč, budući da je i Sonego poput sunarodnika Beretinija napravio po brejk u sva tri seta ne dozvoliši rivalu da mu oduzme servis. Sonego u osmini finala čeka pobednika meča Rodžer Federer - Kameron Nori koji je na programu ne pre 16.15.

Trijumf maksimalnim rezultatom ostvario je i Poljak Hubert Hurkač protiv Aleksandera Bublika, pa će se 18. na ATP lisi u osmini sastati ili sa Danilom Medvedevim ili sa Marinom Čilićem.


tagovi

VimbldonMateo Beretini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara