Bez privilegija za Novaka: Opet dnevni termin, igraće na 30 stepeni

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 06:24

Po našem vremenu to je 4.30 ujutru...

Pošto je Novak Đoković plasman u četvrtfinale obezbedio igrajući u dnevnom terminu, očekivalo se da organizatori Australijan opena ispoštuju rekordnog šampiona i njegov sutrašnji meč sa Tejlorom Fricom zakažu za noćni termin. Ipak, ništa od toga. Kako je rano jutros određeno i zvanično saopšteno, Nole će opet morati po najvećem suncu na teren - oko 14.30 po lokalnom vremenu u Melburnu.

Po našem, to je oko 4.30 ujutru.

Izabrane vesti

Ono što svakako ne ide u prilog Đokoviću jeste vremenska prognoza, a ona kaže da će u to vreme biti 29 stepeni u hladu. Neko bi sada mogao da kaže: kako jednom, tako drugom. Međutim ne treba zaboraviti da je Amerikanac čak 10 godina mlađi od srpskog asa. A to u teškim vremenskim uslovima i te kako može da bude od važnosti.

Naravno, verujemo da će se najbolji teniser svih vremena izboriti i sa prirodnim preprekama...

„Tejlor je veoma je prodoran, servis i forhend - to su oružja. Bekhend ima ravan i solidan. Njemu odgovaraju uslovi, loptica je sporija, ima vremena da se namesti. Imao sam do sada odličan skor, poslednji meč na US openu sam ga pobedio. Pogledaću to što je igrao protiv Cicipasa... Nisam video kako igra na ovom turniru. Ako budem na svom nivou, mislim da su mi dobre šanse da pobedim. Lopta je okrugla kao što kažu u fudbalu, vrlo se dobro osećam na terenu“, poručio je Novak nakon susreta sa Manarinom, a potom prokomentarisao i termin:

"Nije tajna da više volim da igram kasnije".

Đoković i Fric do sada su igrali osam puta. Naš as nikada nije poražen. Pored tog prošlogodišnjeg meča u Americi koji je Nole pomenuo (6:1, 6:4, 6:4), na grend slemu su se sastala samo još jednom. Bilo je to baš u Australiji 2021. Tada je Đoković dobio u pet setova.



tagovi

Australijan open 2024Novak ĐokovićTejlor Fric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara