(©Starsport)
(©Starsport)

Britanac nemoćan u svojoj kući, Međedović se plasirao u glavni žreb Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 15:47

Srpski teniser u poslednjem krugu kvalifikacija rivalu nije prepustio ni set

Morao je da prođe tri kruga kvalifikacija da bi se domogao glavnog žreba Rolan Garosa i – učinio je to. Ista sudbina zadesila je Hamada Međedovića i na trećem grend slemu sezone. Ponovo kvalifikacije i ponovo se izborio za igranje pod svetlima najveće pozornice.

Hamad Međedović se plasirao u glavni žreb Vimbldona, imaće Srbija predstavnika više na najstarijem teniskom turniru! Tinejdžer iz Novog Pazara igra sve bolje i bolje, u poslednjem krugu kvalifikacija Biliju Herisu nije prepustio ni set – 3:0 (6:4, 7:6, 6:4).

Izabrane vesti

Furiozan je bio srpski teniser, a Britanac nemoćan u svojoj kući. Momak kome je Viktor Troicki trener je posle duela sa Pablom Martinesom upisao još jedan maksimalan trijumf u kvalifikacijama. Samo je Ričardas Berankis uspeo da mu uzme set, ali ne i da završi meč.

Srpski teniser je ostvario ukupno petu pobedu na travnatoj podlozi ove sezone – pre kvalifikacija imao i dva trijumfa na čelendžeru u Velikoj Britaniji – a Bili Heris ni u drugom međusobnom duelu nije uspeo da osvoji set. Igrali su pre godinu dana na šljaci u Antaliji i Hamad Međedović je poprilično lako prošao u narednu fazu turnira.

Izvanredno je servirao momak iz Novog pazara, imao je 13 aseva i preko 90 odsto osvojenih poena na prvi servis. Pride, ravno 60 odsto na drugi. Funkcionisao je početni udarac i Britancu, ali nije bio dovoljno agresivan u dužim razmenama. Nijednom nije došao u priliku da napravi brejk, dok je čak šest puta spasavao brejk lopte.

Bili Heris je imao i manje vinera, doduše i manje neiznuđenih grešaka. Ali, u svim ostalim segmentima igre bio je nadigran. Siguran je bio Hamad Međedović i prilikom izlazaka na mrežu, povremeno potencirao i servis-volej igru. Nastavi li ovako i u glavnom žrebu, mogao bi prvi put da se nađe u drugom kolu grend slem turnira.


tagovi

VimbldonHamad MeđedovićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara