Janik Siner (©Reuters)
Janik Siner (©Reuters)

Budućnost tenisa je njegova: Janik Siner sa ivice ambisa do Novaka Đokovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 14:41

Hubert Hurkaču malo meč lopta

Karlos Alkaraz, Holger Rune i Janik Siner. Nova “velika trojka” koja bi trebalo da zagospodari svetskim tenisom kada se ova aktuelna povuče sa scene. Alkaraza doduše nismo mogli da gledamo u Monte Karlu, ali Siner je tu i spreman je za treći pokušaj da upiše prvenac protiv Novaka Đokovića. Italijan je u osmini finala savladao Huberta Hurkača i zakazao potencijalni sudar sa najboljim na svetu – 3:6, 7:6 (6), 6:1.

Đoković će naravno prvo morati da eliminiše Lorenca Musetija, ali to bi trebalo da bude lakši deo posla. I naravno da će biti izraziti favorit i protiv 21-godišnjeg Sinera, ne samo u Monte Karlu, već još dugo vremena, ali činjenica je da Italijan sigurnim koracima napreduje ka vrhu svetskog tenisa.

Izabrane vesti

Protiv Hurkača je doduše lose počeo, a nije mu pomogao ni izuzetan servis protivnika (sedam asova, 70 odsto osvojenih poena na prvi servis), kojim ga je rival držao na bezbednoj distance.

Tako je bilo i u drugom setu sve do taj-brejka u kojem je Siner psihički slomio rivala. Hurkač je imao prednost od 6:5 i meč loptu, ali je posle žestoke razmene udaraca Siner sačuvao glavu iznad vode i preživeo. Ubrzo izjednačio, a u trećem setu deklasirao rivala i tako stigao do šestog četvrtfinala ove sezone.

Pre toga osmi teniser sveta je ispao samo na Australija Openu.

Da to nije baš tako lako govori i primer četvrtog na ATP listi. Kasper Rud je završio takmičenje u Monte Karlu, pošto je u osmini finala izgubio od Jan Lenarda Štrufa sa 1:6, 6:7 (6). Štruf će sada na boljeg iz okršaja Andreja Rubljova i Karena Hačanova.


tagovi

Janik SinerATP Monte KarloHubert Hurkač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara