""
""

Ceo svet osim Britanaca se klanja Novaku: Kralj, Super Srbin... A, Englezi o pliku na palcu?! (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.01.13. | 15:17

Najuticajniji sportski i dnevni listovi poput Marke, Lekipa, Gazete, Munda i ostalih nizom hvalospeva na račun Srbina opisuju finale u Melburnu, samo ostrvski tabloidi u prvi plan ističu plik na Marejovom palcu

 

Izabrane vesti

Kralj! Gospodar! Nepobedivi! Super Srbin! To su samo neki od naslova kojima svetski mediji opisuju nastavak vladavine i dominacije Novaka Đokovića svetskim tenisom.

Fenomenalna partija u finalu Australijan Opena u kojoj je zbrisao sa terena Endija Mareja je navela najuticajnije svetske medije da još jednom naprave dubok naklon pred teniserom od koga danas nema boljeg na planeti. Španci, Italijani, Francuzi, Amerikanci, Australijanci, Rusi, Švajcarci... Svi oni skidaju kapu pred fenomenlanim Noletom i pišu da je ovo jednostavno dominacija na koju niko trenutno nema odgovor. Svi oni su složni u oceni da ovo dominacija i da je to Novak u današnjem finalu superiorno i dokazao.

Svi osim Engleza, čuvene kolevke fer pleja koja je još jednom pokazala da ne zna i ne želi sportski da prihvati poraz.

Tiražni Dejli Mejl je celu priču okrenuo u drugom smeru i kao glavni utisak izdvojio povredu plik na nožnom palcu Endija Mareja zbog koga je po njihovom mišljenju i bio takav epilog finala?! Bedno i jadno, ali i ništa novo od nadobudih Ostrvljanja. 

U tekstu se kaže da je Marej psihički slomio Novaka u prošlogodišnjem finala US Opena (valjda samo u Engleskoj jedna pobeda u bitnom meču znači i udaranje kompleksa rivalu), ali i da su umor od polufinalnog duela i plik na palcu noge uradili svoje i da je Marej zato poražen od Đokovića.

Ništa čudno od velikih boraca za pravdu i istinu koji bi da rešavaju problem u svačijem dvorištu osim u svom.

Ali, zato ostatak zemaljske kugle nije video famozni plik na placu i ne vidi ni trunku sumnje u Novakavoj demonstraciji teniske sile.

Ugledni francuski Lekip u udarnoj vesti dana piše „Đoković ostaje gospodar u svom kraljevstvu“. Italijanska Gazeta delo sport piše:“Kralj Đoković na svom Olimpu; treća uzastopna titula, Marej nokautiran“. I Španci koji nikada zbog Nadala nisu bili blagonakloni prema Srbinu ne kriju oduševljenje. Marka je stavila naslov: „Kralj Antipoda“, a antipode su nadimak Engleza za Australiju i Novi Zeland. I drugi madridski sportski dnevnik – AS, piše da je „Novak istumbao Mareja i nastavio vladavinu u Australiji“. Katalonski Mundo Deportivo, takođe kao glavnu vest na internet izdanju donosi naslov: „Đoković sa četvrtom titulom nastavlja da vlada“. Američki ESPN kao udarnu vest dana je stavio Novakovu sliku sa peharom uz naslov:“Super Srbin“. Australijski Melburn Herald San, piše da je: “Đoković zapečatio istorijski het trik“. Najugledniji ruski sportski dnevnik Sport Ekspres kratko i jasno konstatuje: „Đoković – četverostruki vladar Australijan opena“. I najtiražniji švajcarski dnevnik Blik se divi Đokoviću sa naslovom:“Ovo je moj Grend slem!“

Planeta se još jednom poklonila teniskom velemajstoru, a zakerala sa Ostrva su ostala u manjini...

 

 


tagovi

Australijen openbez publike u KuliDankan Dik Ebersol. ESPNDejli MejlEndi MarejEngleskaGazeta delo SportLekipMilos KrasicMundo DeportivoNovak Đokovićnovine MarkaSport EkspresSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara