Miomir Kecmanović (©MN Press)
Miomir Kecmanović (©MN Press)

Četvrti Srbin u četvrtfinalu Srpska Opena: Kecmanović dao samo lažnu nadu Jordancu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 14:50

Drugi set morao u taj-brejk, ali nije bilo iznenađenja

U četvrtfinalu banjalučkog Srpska Opena Srbija će imati četvoricu tenisera. Možda bi ih bilo i petorica da se Dušan Lajović i Filip Krajinović nisu sastali već na startu turnira. Nakon što je eliminisao jednog, Lajović će u borbi za polufinale igrati i protiv drugog sunarodnika - Novaka Đokovića, a među osam najboljih u Banjaluci našli su se još Laslo Đere, koji će za rivala imati Slovaka Aleksa Molčana, i Miomir Kecmanović koji je preko Abdulaha Šelbija iz Jordana stigao do trećeg kola.

Kecmanović je morao dobro da se oznoji protiv 267. igrača na ATP listi, ali nije dozovolio iznenađenje - 6:4, 7:6 (7:4).

Izabrane vesti

Iako je već u prvom gemu napravio brejk, potom i vodio 3:1, srpski teniser naišao je na čvrst otpor 19-godišnjeg rivala. Šelbi je uspeo da preokrene na 4:3, ali je u devetom gemu po drugi put bio nesiguran na svoj servis, što je Kecmanović iskoristio da vrati prednost i potom bez izgubljenog poena na svoj servis poveo 1:0 u setovima.

Činilo se da će u drugom brže odraditi posao kada je ponovo napravio brejk u prvom gemu, ali je ovaj put Jordanac kreirao preokret i stigao do 3:1. Ostao je naš teniser smiren i uspeo da izjednači, pa opet napravi brejk u devetom gemu, ali je drugi set morao u taj-brejk. Nije odustajao uporni Šelbi, međutim, ni imao dovoljno snage. U taj-brejku brzo je Kecmanović stigao do 5:1 i priveo meč kraju.

Sledeći rival biće mu pobednik meča Radu Albot (Moldavija) - Jirži Lehečka (Češka).



tagovi

Miomir KecmanovićSrpska Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara