(©Reuters)
(©Reuters)

Cicipas dobio Medvedeva i postavio mu težak zadatak pred US open

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 11:01

Rus mora da osvoji poslednji grend slem da bi ostao prvi

Daleko je rivalstvo Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa po težini od bilo kojeg iz trougla Đoković – Nadal – Federer, ali je po količini netrpeljivosti koju otvoreno pokazuju jedan prema drugom iznad Velike trojke.

Nova epizoda u tom okršaju viđena je jutros u Sinsinatiju, a kao pobednik je izašao Cicipas, koji je slavio sa 7:6, 3:6, 6:3 i plasirao se u finale mastersa.

Izabrane vesti

Cicipas je ovim trijumfom obezbedio sebi skok na ATP listi, otići će na mesto broj pet ispred Novaka Đokovića, a ako podigne pehar, onda će skočiti i ispred Karlosa Alkarasa na poziciju broj četiri.

Pritom, Grk je pobedom postavio i težak zadatak na leđa Danilu Medvedevu. Rus će sada morati da odbrani pehar na US openu da bi sigurno ostao na prvom mestu ATP liste. Naravno, uz splet okolnosti i seču favorita, može da se desi da ostane i bez trofeja, ali to, opet, neće zavisiti samo od njega.

Pitanje je i ko može da ga skine s trona. Po bodovima najbliži mu je Aleksandar Zverev, međutim, Nemac nije igrao od Rolan Garosa zbog teške povrede zgloba, pa iako najavljuje da bi mogao da zaigra u Njujorku, malo je verovatno da može da dobaci do završnice turnira.

Svakako najveći favorit uz Medvedeva je Rafael Nadal, kojeg nikako ne treba otpisati i pored toga što je u Sinsinatiju odmah ispao od Borne Ćorića. Bik sa Majorke kad namiriše priliku za veliki uspeh, napada je svom snagom i bez kompromisa, a sada mu se javlja prilika da se vrati na prvo mesto ATP liste.

Uglavnom, do početak US opena ostalo je još nedelju dana, pa da vidimo ko će se sve uputiti ka Njujorku. Za Novaka Đokovića sve su manje šanse.

Što se tiče finala Sinsinatija, Stefanos Cicipas će se boriti za trofej sa Bornom Ćorićem, kojeg jedna pobeda deli od fantastičnog uspeha. Izbacio je prvo Nadala, pa bez izgubljenog seta Bautistu Aguta, Ožea Alijasima i Norija. Hrvat igra možda i najbolji tenis u karijeri i nedostaju mu još dva seta da ostvari i najveći uspeh, da osvoji masters turnir.


tagovi

Stefanos CicipasBorna ĆorićDanil MedvedevATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara