Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

Cicipas izbacio Švarcmana iz TOP 100 i zakazao okršaj sa kvalifikantom

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 21:32

Grk za tek nešto više od dva sata igre eliminisao argentinskog tenisera

Rutinski, bez ikakvih problema i brže nego u prethodne dve runde Stefanos Cicipas upisao je trijumf u trećem kolu Rolan Garosa. Za tek nešto više od dva sata igre, grčki teniser je sa pariske šljake počistio Dijega Švarcmana i plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske – 3:0 (6:2, 6:2, 6:3).

Prošle godine ga je u istoj rundi eliminisao Holger Rune, ovog puta ga na četvrtom stepeniku očekuje značajno lakši zadatak, makar na prvi pogled. Petom teniseru sveta u narednom kolu rival će biti kvalifikant Sebastijan Ofner, 118. teniser sveta što je danas preko Fabija Fonjinija (3:2 u setovima) obezbedio prvi plasman u osminu finala jednog grend slema u karijeri.

Izabrane vesti

Švarcman je s druge strane, baš kao i Cicipas, prošle sezone takmičenje na Rolan Garosu završio u osmini finala (izbacio ga Novak Đoković), a kako je ove godine eliminisan rundu ranije ispašće iz društva TOP 100 tenisera sveta.

Furiozno je grčki teniser otvorio meč, već u drugom gemu prvog seta stigao do brejka, potom još dva puta oduzeo servis rivalu i posle svega 35 minuta poveo. U drugom setu 95. teniser sveta se bolje držao, spasao je u drugom gemu dve brejk lopte, već u narednom i sam propustio jednu… Ipak, u šestom gemu slomio je Cicipas njegov otpor, oduzeo mu je servis bez izgubljenog poena, da bi potom još jednim brejkom duplirao vođstvo u setovima.

Treći set doneo je najveću borbu. Veliku priliku propustio je Švarcman u trećem gemu da se vrati u meč, tri brejk lopte je ispustio i Cicipas ga je surovo kaznio već u narednom oduzevši mu servis. Nije se predavao Argentinac, spasao je dve meč lopte pri rezultatu 2:5, ali je time samo odložio neizbežno.


tagovi

Stefanos CicipasRolan GarosRolan Garos 2023Dijego Švarcman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara