(©Reuters)
(©Reuters)

Cicipasova sezona košmara: Grk na 0/10 protiv igrača iz prvih deset

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.10.23. | 18:38

Medvedev prošao u finale Beča

Očekivalo se mnogo više od Stefanosa Cicipasa kada se pojavio kao mladi igrač, koji je umeo i Rafaela Nadala da pobedi na Australijan openu ili Novaka Đokovića na mastersima u Kanadi i Kini, ali negde je njegov razvoj stao.

Sada, sa 25 godina, Grk niti pripada talasu mladih igrača, niti je veteran tura, a niti je u igri napredovao u odnosu na period od pre dve ili tri godine.

Izabrane vesti

Štaviše, Cicipasu je 2023. godina košmara, pošto nije uspeo da dobije nijednog igrača iz Top10 od početka sezone! Danas u polufinalu turnira u Beču Grk je izgubio od svog najvećeg rivala Danila Medvedeva sa 2:0 u setovima – 6:4, 7:6.

Propustio je Cicipas šansu u četvrtom gemu prvog seta, ispustio je tri brejk šanse, dok je Medvedev na 3:3 svoju priliku da oduzme servis rivalu iskoristio. Drugi set je bio izjednačeniji, obojica su sačuvala svoje servise, a u taj-brejku je Rus bio za nijasnu bolji – 8:6.

Drugi finalista turnira je Janik Siner, koji je napravio veliki preokret protiv Andreja Rubljova – 7:5, 7:6.

Ruski teniser je vodio 5:2 u prvom setu i „uspeo“ je da ga izgubi. Italijan je vezao pet gemova i mimo svih očekivanja strpao set u džep. Probao je Rubljov da se oporavi od toga u nastavku meča, pa čak je i nakon izgubljenog brejka za 4:5 uspeo da odmah odgovori istom merom. Međutim, u taj-brejku iako je vodio 4:2 i 5:4 ponovo je posustao u finišu i izgubio ga sa 7:5.



tagovi

Stefanos CicipasDanil Medvedevatp bečJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara