Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čisti se Novakov deo žreba: Posle Monfisa ispao i Andrej Rubljov

Vreme čitanja: 1min | ned. 25.07.21. | 11:43

Eliminisao ga je japanski teniser Kei Nišikori

Kada je izašao žreb za tenis, Novaku Đokoviću su se u eventualnom četvrtfinalu crtali Andrej Rubljov ili Gael Monfis. Međutim, neće biti nijedan od njih dvojice. Jer je posle Francuza i Rubljov eliminisan sa Olimpijskih igara. Naleteo je u prvom kolu na Keija Nišikorija koji je na svom terenu bio bolji sa 2:0 (6:3, 6:4).

Prilično iznenađenje. Kada se na sve doda i da je Endi Mari odustao u singlu, jasno je da se put Đokovića ka zlatu polako čisti.

Izabrane vesti

Ne samo da je Nišikori dobio Rubljova, već je to učinio prilično efektno i ubedljivo. U dva seta. Očigledno Rus ima problema sa psihološkim pristupom velikim mečevima, jer mu kvaliteta ne manjka.

Nišikori je u prvom setu uzeo dva servisa protivniku, dopustio jedan i lako poveo s 1:0. Verovatno je tada favorit upao u još veći psihološki problem, pa je u nastavku dopsutio Nišikoriju brejk u sedmom gemu, što je suštinski bio kraj svih nadanja Rubljova. Još jedno razočaravajuće takmičenje za njega.

Poznato je da je uvek nezgodno kada igrate protiv takmičara iz zemlje domaćina Olimpijskih igara, a Rubljov je to danas naučio na teži način.

Nišikori je pokazao iskustvo, motivaciju zbog domaćeg terena i jednostavno se bolje snašao. U sledećem kolu će igrati protiv Markosa Girona, tako da bi lako da stigne i do četvrtfinala i eventualnog sudara sa Đokovićem.



tagovi

Andrej RubljovKei Nišikori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara