Foto: Reuters
Foto: Reuters

Conga se u suzama oprostio od Rolan Garosa i teniske karijere

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 17:54

Francuski teniser porazom od Kaspera Ruda stavio tačku na bogatu biografiju

Žo Vilfred Conga je porazom u prvom kolu od Kaspera Ruda 7:6, 6:7, 2:6, 6:7, okončao poslednje učešće na Rolan Garosu i stavio tačku na bogatu karijeru. Mladi Norvežanin nije imao previše milosti prema rivalu koji je duel na domaćem terenu otvorio osvojivši prvi set, ali se na istom i zaustavio.

Borbeni osmi reket sveta, i povreda ramena sa kojom se paralelno borio Francuz, nisu imali milosti, te je posle tri sata i 49 minuta okončan duel nakon kojeg je usledila emotivna ceremonija i niz video poruka koje su Congi uputuile kolege i prijatelji.

Izabrane vesti

Iako su tri od četiri seta odlučena tek u taj-brejku, Rud je potpuno zasluženo prošao dalje i zakazao duel sa finskim teniserom Emilom Rusuvuorijem.

Conga, čiji su najveći uspeh na Rolan Garosu predstavljali plasmani u polufinale 2013. i 2015. godine, je na kraju ceremonije održane posle susreta u društvu porodice pročitao emotivan govor u kojem se zahvalio svim prijateljima i saradnicima.

Francuz je tokom bogate karijere osvojio 18 titula, međutim priču je okončao bez osvojenog grend slema. Najbolji plasman na ATP listi bio mi je peto mesto na kojem se nalazio u februaru 2012. godine.

Jedan od favorita u donjem delu žreba, Andrej Rubljov, morao je da se preznoji kako bi došao do drugog kola turnira. Ruski teniser je u prvoj rundi savladao Sunvua Kvona posle četiri seta i ravno tri sata tenisa – 3:1, po setovima 6:7, 6:3, 6:2, 6:4.

Južnokorejac je iznenađujuće poveo na startu meča. Pružio je Kvon fantastičan otpor, u dva navrata spasavao brejk lopte, da bi u taj-brejku iskoristio prvu set loptu i došao do prednosti. Ipak, Rubljov je u nastavku dodao gas, podigao nivo igre i bez većih problema preokrenuo rezultat.

Rubljova u narednom kolu očekuje okršaj sa Federikom Delbonisom. Argentinac je bez izgubljenog seta, vrlo ubedljivo, za 2 sata i 15 minuta savladao Adrijana Manarina – 3:0, po setovima 6:1, 7:6 (1), 6:2.


tagovi

Žo Vilfred CongaRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara