Danil Medvedev i Tomi Pol (Foto: AFP)
Danil Medvedev i Tomi Pol (Foto: AFP)

Copy 2023, paste 2024: Medvedev zakazao revanš sa Alkarasom, Pol ga imao u šaci dok se nije povredio...

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 05:37

Amerikanac izvrnuo zglob u taj-brejku drugog seta što ga je sprečilo da se u trećem muški 'pobije' sa Rusom

Bez iznenađenja, iako je mirisalo na jedno. Danil Medvedev je poput svog narednog rivala, preokretom savladao svoju pretposlednju prepreku na Indijan Velsu u vidu Tomija Pola i zakazao reprizu prošlogodišnjeg finala istog turnira sa Karlosom Alkarasom. Finala u kojem će imati priliku da se revanšira Špancu za poraz koji je na istom ovom mestu doživeo pre 12 meseci i dođe do prve titule još od one na mastersu u Rimu u maju 2023.

Za razliku od prethodna dva međusobna susreta koja je dobio relativno lako, posebno onaj u Pekingu pre pola godine, Medvedev je Arizoni morao dobro da se pomuči ne bi li izašao na kraj sa 26-godišnjim Amerikancem, u jednom trenutku se čak našao vrlo blizu litice… I veliko je pitanje da li bi na kraju završio u provaliji da Pol krajem drugog seta nije doživeo povredu koja ga je sprečila da pokaže zube i u trećem – 2:1, po setovima 1:6, 7:6, 6:2.

Izabrane vesti

Detalj koji je umnogome uticao na konačan ishod i lišio publiku još veće neizvesnosti u odlučujućem setu dogodio se u taj-brejku drugog. Pri rezultatu 3:2 za Medvedeva, Pol je u pokušaju da vrati lopticu nezgodno doskočio i iskrenuo zglob leve noge, što je u nastavku olakšalo posao Rusu. Kako u taj-brejku, tako i u narednom setu.

Do tada je Pol stavljao Medvedeva na velike muke, prvi set čak uzeo neočekivano brzo, brže od bilo kog od prethodnih osam osvojenih na turniru. Amerikanac je bio poprilično nadahnut, a vetar u leđa davala mu je i domaća publika, za koju je prethodnih dana rekao da ga dodatno motiviše. Rizikovao je 17. teniser sveta, igrao poprilično agresivno, ne ostavljajući previše šansi Danilu da uzvrati i za okruglo pola sata stigao do vođstva.

Svaki od prethodnih 13 mečeva u kojima je prvi stizao do seta Pol je dobio u 2024. godini, ali je njegov niz, kao i nekoliko sati ranije Sinerov, prekinut u polufinalu Indijan Velsa. Medvedevov odgovor bio je ekspresan. Rus je na startu drugog seta vezao četiri osvojena gema i tako došao nadomak izjednačenja, ali je tada usledio pad u njegovoj igri, Pol je vratio u 'mod' sa početka meča i uspeo da set odvede u taj brejk. Međutim, bio je to početak kraja njegove priče na ovogodišnjem Indijan Velsu.

Povreda koju je doživeo sprečila ga je da se u trećem setu muški 'pobije' sa Rusom. Morao je da skraćuje poene, odustao je i od servis-volej igre, mada nije želeo da se preda. Dva puta spašavao bi brejk lopte pre nego što bi gubio servis gemove, na 1:4 i sam je umalo 'brejknuo' Medvedeva, ali snage za podvig nije imao. Danil je odigrao taman onoliko koliko je bilo dovoljno da meč rutinski privede kraju i ne dozvoli dramu.


tagovi

Danil MedvedevTomi PolATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara