"Ćorić"
"Ćorić"

Ćorić posle poraza: Igrao sam savršeno, ali je na 2:0 sve stalo

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.03.15. | 19:39

„Mislim da bismo i mi vas ovako dočekali“, istakao je selektor Krajan

ĆorićBorna Ćorić je poražen od Viktora Troickog sa 2:3 posle velike drame. Očigledno je da mladi Hrvat mora još da poradi na fizičkoj i psihičkoj pripremi.
Stalo je na 2:0 u setovima i 2:0 u gemovima za mene. Do tada sam igrao skoro savršeno. Ne znam kada sam tako igrao, čak ni protiv Marija. Imao sam ta neka dva,tri voleja, pogrešio sam. Malo mi je pala snaga, imao sam nekoliko problema. Loše sam odigrao na kraju. Čak ne i teniski, više fizički. Nije bila stvar iskustva, već više fizičke snage“.

I on je oduševljen Kraljevom.
Svaka čast za organizaciju. Bio sam iznenađen. Pokazali ste da imate dosta poštovanja prema nama“, istakao je Ćorić.

Izabrane vesti

Mladi Borna smatra da će sada biti vrlo teško doći do pobede.
Teško. Imali smo male šanse i pre meča, a sad su nam baš minimalne. Ovo je Dejvis kup, videćemo. Sutra su dublovi. Draganja igra odlično, Škugor sve bolje i bolje“.

Ono što je najviše doprinelo Ćorićevom porazu bila je fizička energija.
Vrlo sam umoran. Desili su se neki mali grčevi, stvarno mi je pala energija. Noge mi nisu više bile na nivou, počeo sam slabo da se krećem. Više je moja krivica. Jeste Viktor počeo da igra malo agresivnije, ali ja sam odlično pokrivao teren, ali mi je onda pala snaga. On je to dobro osetio, posle samo dva-tri poena“, istakao je Ćorić

Mnogi ga porede sa Novakom Đokovićem.
Ne smeta mi što me porede sa njim, čak mi i godi. Sjajna stvar je kada te upoređuju sa nekim takvim. Dolazi neki pritisak, ali to je normalno. Treba se nositi sa tim, jer ću ga imati sledećih 10-15 godina“.

Trener Željko Krajan nije klonuo duhom posle poraza.
„Mislim da je Borna dobro igrao prva dva seta. Tada su krenuli fizički problemi, i nije više mogao da drži taktički deo igre na takvom nivou. Viktor ima iskustvo i Novaka u ekipi, jer je znao da čak i da izgubi, nije ništa izgubljeno. Sutra je novi dan. Zaboravljamo na ovo što se danas dogodilo. Sutra u paru šanse postoje. Sigurno da su vaši igrači uigraniji u tome, ali šanse sigurno postoje.

Iako je selektor Hrvatske očekivao dobru atmosferu, bio je iznenađen.
Prezadovoljan sam. Zahvalili bismo se publici. Ona je bila na vrhuncu, imala je dosta poštovanja prema nama. Poštovanje za njih. Mislim da bismo (i mi ovako vas dočekali). Tenis je takav sport da publika mora da bude civilizovanija“.

Iako je u prvom meču dana Delić poražen od Novaka, Krajan nije nezadovoljan.
Mate je odigrao dobar meč, ali je Novak potvrdio svoju klasu. Servirao je besprekorno. Sama činjenica da Mate nije imao nijednu brejk priliku nam govori o tome“, zaključio je.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Željko KrajanSrbijaHrvatskaDejvis kup HrvatskaBorna Čorićatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara