Danil Medvedev (©Reuters)
Danil Medvedev (©Reuters)

Danil Medvedev odustao od Kremljin kupa

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.10.21. | 16:18

Rus neće igrati u Moskvi

Ideja je bila da ruska publika vidi uživo svog novog ljubimca, osvajača US opena, čoveka koji je sprečio Novaka Đokovića da ispiše još jednu stranu teniske istorije.

Ipak, Danil Medvedev neće igrati na Kremljin kupu. Poraz na mastersu u Indijan Velsu potpuno je izvukao tepih ispod nogu ruskom teniseru, kojem su samim tim dodatno smanjene šanse da preuzme prvo mesto na vrhu ATP liste od Đokovića do kraja godine.

Izabrane vesti

Uzdrman, Medvedev je odustao od turnira u Moskvi, koji je iz kategorije 250, iako je bio prijavljen.

“Uvek je za mene poseban osećaj kada igram pred ruskom publikom. Prijavio sam se za turniru verujući da ću biti potpuno spreman da igram, ali kalendar je ove godine ekstremno težak i moje telo više nije sto odsto spremno. Ova odluka je vrlo teška za mene, ali sam primoran da je donesem, da bih bio maksimalno spreman za finiš sezone”, obrazložio je Medvedev odluku o odustajanju od turnira.

Naredni turnir na kojem bi Rus trebalo da zaigra je masters u Parizu, na kojem se očekuje da nastupi i Novak Đoković. Srpskom teniseru bi bilo dovoljno da osvojenim trofejem u Bersiju overi prvo mesto do kraja sezone.


tagovi

Danil MedvedevKup Kremlja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara