Medvedev u Melburnu (© Reuters)
Medvedev u Melburnu (© Reuters)

Danil Medvedev se povukao sa turnira u Roterdamu

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 12:18

Novak Đoković siguran na prvom mestu ATP liste

Bolan udarac pretrepeo je Danil Medvedev u Melburnu. Mnogi su ga videli kao favorita posle deportacije Novaka Đokovića, vodio je Rus u finalu prvog grend slema sezone sa 2:0 u setovima, ali je ostao bez pehara. Očigledno i bez dovoljno energije da se odmah vrati na teren, pošto je ovog četvrtka otkazao učešće na turniru iz serije 500 koji narednog ponedeljka počinje u Roterdamu.

Medvedev je saopštio da se neće pojaviti u Holandiji, samim tim će ostati uskraćen za priliku da još više smanji razliku u odnosu na Đokovića u borbi za prvo mesto na ATP listi. Srbin je lider i posle gubitka 2.000 poena zbog toga što nije igrao Australijan open, trenutno ima 11.015 bodova, dok ga prati Medvedev sa 10.125. Da je ostao pri stavu da igra u Roterdamu – a bio je postavljen za prvog nosioca – mogao bi da se približi Đokoviću, mada i ovako ostaje utisak da je pitanje trenutka kad će ga prestići.

Izabrane vesti

Razlog: Novak će po svoj prilici propustiti uvodna dva mastersa na američkoj turneji, u Indijan Velsu i Majamiju, a ako Danil Medvedev daleko dogura, mogao bi da postane 27. teniser koji će se popeti na vrh rang-liste.

Prvi naredni turnir na kome će Medvedev učestvovati je Akapulko kup u Meksiku (od 21. do 26. februara), dok je Novak u istom terminu prijavio Dubai. Oba su vredna 500 ATP bodova.

Što se tiče Roterdama, tamo neće biti ni Janika Sinera, pa su umesto Italijana i Medvedeva organizatori vajld kartu dodelili Žou Vilfredu Congi i Endiju Mariju, nekadašnjim osvajačima titule u ovom lučkom gradu.


tagovi

Danil MedvedevATP RoterdamTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara