""
""

David je srušio Golijata: Rafa je spasao četiri meč lopte, ali Gofan ga je tukao prvi put u karijeri

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.11.17. | 23:55

Belgijanac iskoristio velike bolove Španca u kolenu

Prvo veliko iznenađenje na završnom Mastersu u Londonu. Osmi teniser sveta, David Gofan, uzeo je meru vodećem na ATP listi Rafaelu Nadalu i prvi put u karijeri primio Bika sa Majorke, tako što ga je u drugom meču grupe „Pit Sampras“ tukao 2:1 (7:5, 6:7, 6:4).

Gofan je vešto koristio činjenicu da je Španac došao u Veliku Britaniju povređen, muči ga koleno, sve vreme igrao na duge poene i posle četiri brejka u prvom setu manje grešio u taj-brejku za vođstvo u setovima od 1:0.

Izabrane vesti

U drugom je bio još superioriji, sve vreme do završnice seta je kontrolisao dešavanja na terenu, Nadal je ri-brejkom odgovorio na izgubljen servis, a onda je Belgijanac propstio čak četiri meč lopte da reši susret u svoju korist. Sve ih je Rafa spasao, opet se ušlo u taj-brejk, međutim, ovoga puta svetski reket broj jedan je bio staloženiji i poravnao rezultat.

Treća deonica počela je sa dva Nadalova izgubljena servisa, jedan brejk je uspeo da vrati, ali je do kraja Gofan uspeo da vrati preciznost u udarce i slavi 6:4. I da posle tri čišćenja (porazi od po 0:2) konačno slavi nad Rafom.

Zasuženo.

(FOTO: Action images)


tagovi

atpDavid GofanRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara