Nikolaj Davidenko (©Reuters)
Nikolaj Davidenko (©Reuters)

Davidenko otpisao Nadala i Federera: Ne mogu više da dobijaju mečeve od pet setova

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.09.21. | 01:50

„Bar ne protiv jakih protivnika“, kaže Ukrajinac

Nada se još Rodžer Federer da nije dao svoju završnu reč na teniskom terenu. Mada, nije mu išlo ni pre ove povrede, sada će biti još teže...

Rafael Nadal priznaje da mu sat otkucava i da će se teško vratiti na nekadašnji nivo. A, nekadašnji ruski teniser ukrajinskog porekla Nikolaj Davidenko smatra da su najbolji dani za dvojicu velikana – prošli.

Izabrane vesti

Po njegovoj oceni, Federer i Nadal teško da mogu da osvoje još neki grend slem turnir, jer neće moći više da dobijaju teške mečeve koji odu u pet setova.

Smatram da će se Nadal i Federer teško vratiti posle ovih povreda. Naravno, njihovi navijači će me sad napasti i reći će da pričam gluposti, ali ako objektivno pogledate, situacija je takva da će se oni sporo i teško vraćati u formu, možda će nešto i osvojiti, ne kažem da će baš sve da izgube. Ipak, mislim da mečeve u pet setova više neće moći da dobijaju“, istakao je Davidenko.

Što meč bude duže trajao, to će njima biti sve manje šanse da pobede, kaže Rus.

„Moći će da igraju sat, sat i po na nivou, ali to teško da će biti dovoljno za pobedu na tri dobijena seta. Uz to, nije lako ni igrati velike turnire, a imati u glavi misao da može opet nešto da ode naopako, da se opet povredite“, ocenio je Davidenko.


tagovi

Nikolaj DavidenkoRodžer FedererRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara