Alehandro Davidovič Fokina (©Reuters)
Alehandro Davidovič Fokina (©Reuters)

Davidovič Fokina ne može Novaku na megdan bez taličnih čarapa

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 23:30

„Ne mogu da igram bez jedne bele i jedne crne“, kaže Španac

Na narednoj stepenici ka olimpijskom zlatu Novaka Đokovića čeka Alehandro Davidovič Fokina, teniser koji je ove sezone skrenuo pažnju na sebe dobrim rezultatima, ali sa srpskim teniserom on je stari znanac.

Španac ruskog porekla je rođen i odrastao u Marbelji, u kojoj godinama živi Novakov rođeni brat Marko i zbog kojeg je najbolji teniser sveta čest gost tog dela Pirinejskog poluostrva.

Izabrane vesti

A, tamo se i upoznao sa Fokinom. Na teniskom terenu.

Kao da se poznajemo deset godina. Viđali smo se ranije po turnirima, ali smo se dobro upoznali tako što smo bili jedini profesionalni teniseri u Marbelji, pa smo počeli da treniramo zajedno. Od tog momenta imamo sjajan odnos, sviđamo se jedan drugom, često mi daje savete za igru, mnogo sam naučio od njega“, priča Alehandro Davidovič Fokina.

Jedini put do sada kada su se na terenu sreli Đoković i Fokina bilo je na mastersu u Rimu, na šljaci, omiljenoj podlozi španskog tenisera. Rezultat je bio 6:1, 6:1 za najboljeg na svetu.

Obojio mi je lice“, uz smeh komentariše Alehandro, aludirajući da ga je Đoković išamarao.

Ipak, pošto često trenira sa Novakom, momak iz Marbelje veruje da može da pobedi Srbina.

Nema težeg protivnika od njega, ali znam gde da ga napadam. Novak ima sjajnu godinu, osvojio je tri grend slema, igra sa ogromnim samopouzdanjem, mada možda sada oseća i dodatni pritisak zato što igra za svoju zemlju i juri olimpijsko zlato i US open“.

Ima Španac i „tajni adut“ bez kojeg neće izaći Novaku na megdan.

„Ne mogu da treniram ili igram bez jedne crne i jedne bele čarape. Nosim ih dugo već i postao sam sujeveran zbog njih. Želeo sam u Tokiju da nosim jednu žutu, a jednu crvenu, ali nisu stigle na vreme“, nasmejao se Fokina


tagovi

tokio 2020Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara